Абонамент за бюлетин
Power Play. Илън Мъск, историята на Tesla и облогът на века
-10%

Power Play. Илън Мъск, историята на Tesla и облогът на века

ISBN: 9789547833708
Издател: Locus
Издадена: 2023
Брой страници: 544
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 36.00 лв.
Цена: 32.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Мениджмънт
Бизнес бестселър на Wall Street Journal!

Тим Хигинс, автожурналист и носител на множество награди, ни предлага завладяващата история отвъд кулисите за обещанието на Илън Мъск да създаде най-великата кола на света.

Tesla е обект на завист не само сред автолюбителите. Първата автомобилна компания, оценена на 1 милиард долара, чийто електрически коли вече са глобално разпространени – символ мечта на богатство и класа.

Нейният изпълнителен директор, непредсказуемият и харизматичен Илън Мъск освен най-богатият човек на планетата вече е и безспорна знаменитост.

Но успехът на Tesla далеч не е гарантиран от началото. Основана през 2000 г., компанията се ражда от проста и дръзка визия: да създаде електрическа кола и да бие всеки гълтащ бензин конкурент.

Tesla не са първите, заели се с това: вече повече от век различни автомобилостроители опитват, демонстрират и в крайна сметка отхвърлят един след друг електрически модели. Но това, което е история на провали за едни, за Мъск и малка група инженери и предприемачи от Силициевата долина е единствено възможност.

Колата, решават, има нужда от пробив. И така, те се изправят срещу най-големите и най-яростните компании с решимостта да създадат автомобил, който е по-бърз, по-секси, по-привлекателен и по-чист от всеки друг на пътя.
Но както знаем – за да направиш малко богатство в автоиндустрията, трябва да започнеш с голямо.

Tesla преживяват дяволски трудни петнайсет години, спъвани от конкуренти, притискани от инвеститори, саботирани от зложелатели и подкрепяни от местни поддръжници. Мъск многократно се оказва на мушката на обществеността и пред опасността да доведе компанията, финансирана предимно с негови лични средства, до ръба на фалита.

Журналистът на Wall Street Journal Тим Хигинс наблюдава драмата от първия ред: сблъсъците, битките за контрол, неудачите и най-малко вероятния краен резултат – успеха. Историята, изпълнена с невъобразими рискове и необичайни триумфи, е въодушевяващо удоволствие за читателя – свидетели сме как екипът от ексцентрици и новатори побеждава въпреки всичко и променя бъдещето.

Отзиви:

„Задълбочено проучване, плътна и наситена с факти бизнес хроника на бясното препускане на Tesla.“ – Уолтър Айзъксън

„Завладяващият и достоверен разказ за създаването на Tesla дава отговор на основния въпрос – как този стартиращ автопроизводител се появява от нищото, за да се превърне в една от най-високо оценените компании на света. Изключително постижение на бизнес журналистиката.“ – Washington Pos

„Напрегнат, пространен, умело написан – това е бизнес трилър с действителни герои.“ – AssociatedPress

„Хигинс е свършил изключителна работа. Книгата му е детайлно проучване, позоваващо се на интервюта с (за съжаление, но напълно разбираемо) анонимни настоящи и бивши висши мениджъри.“ – Minneapolis Star Tribunе

„Майсторски клас по журнализъм! Невероятната история за възхода на Tesla от нулата до статуса на една от най-интересните компании на XXI век, обрисувана с детайли „от кухнята“ и размах, придаващ й кинематографично усещане.“ – Брадли Хоуп

-------------------

Тим Хигинс е автомобилен и технологичен репортер за Wall Street Journal. Печелил е различни награди от Society for Advancing Business Editing and Writing и е петкратен финалист за журналистическите награди „Ливингстън“ за автори до 35-годишна възраст. След почти десетилетие отразяване на автомобилния бизнес в Детройт сега Хигинс живее в Сан Франциско.

Книги, подобни на "Power Play. Илън Мъск, историята на Tesla и облогът на века"

Ръководство на ефективния мениджър
-5%

Ръководство на ефективния мениджър

Д-р Владислав Цветанов

37.91 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Кредити - играта на богатите

Кредити - играта на богатите

Юли Тонкин

20.00 лв.
Промени в Търговския закон
-5%

Промени в Търговския закон

Проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, Костадинка Недкова

38.00 лв.
Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Джеймс Макграт

19.95 лв.

Други книги от Тим Хигинс

Коментари за "Power Play. Илън Мъск, историята на Tesla и облогът на века"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах