Абонамент за бюлетин
Perl Cookbook - комплект от 2 тома

Perl Cookbook - комплект от 2 тома

ISBN: 9549341062
Издател: ЗеСТ Прес
Издадена: 2005
Брой страници: 962
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Тегло: 1.531
Корична цена: 37.00 лв.
Цена: 37.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Програмиране
Решения и примери за Perl програмисти.

Perl Cookbook представлява изчерпателен сборник от проблеми, решения и примери от практиката, предназначени за всеки програмист на Perl. Първото издание на Perl Cookbook беше публикувано през 1998 година и спечели всеобщо признание. Тя придоби славата не само на една от най-добрите книги за Perl, но и на една от най-добрите книги, посветени на език за програмиране въобще. Perl Cookbook постави началото на нов тип книги: не просто набор от съвети и трикове, а книга, която описва нюансите на програмирането с помощта на проблеми и примери от реалния живот.
Второто издание на Perl Cookbook е разширено и покрива не само новите механизми на Perl, но също така и новите технологии, които се появиха след публикуването на първото издание. Бяха добавени две нови глави, а много от съществуващия материал беше разширен. Бяха добавени 80 нови рецепти, а повече от 100 стари рецепти бяха обновени с нови модули или техники.
Както първото издание на Perl Cookbook, настоящата книга разглежда манипулациите с данни (низове, числа, дати, масиви и хешове), входо-изходните операции с файлове, регулярните изрази, модулите, препратките, обектите, структурите от данни, работата с бази данни, графичните приложения, междупроцесните комуникации, сигурността, програмирането в Интернет, CGI и LWP. Второто издание включва освен това и:
• Описание на работата със символите в Unicode в Perl, особено във връзка с манипулирането на низове, регулярни изрази и файлове.
• Глава, посветена на програмирането с mod_perl – модул на Apache, вграждащ ядрото на Perl в уеб сървъра Apache, подобрявайки драстично скоростта на операциите, които иначе би трябвало да бъдат извършени чрез CGI.
• Нови и обновени рецепти, покриващи модули, които сега са включени в стандартната дистрибуция на Perl.
• Нова глава, посветена на работата с XML – световно утвърдения стандарт, използван за представяне и обмен на документи и информация, независимо от крайния им формат.
Хората наричат Perl Cookbook най-полезната книга за Perl. Тя описва програмирането по най-ефективния начин: като показва какво правят експертите и след това обяснява защо тези решения работят. Perl Cookbook не е книга за езика за програмиране Perl; тя е книга за това как се програмира на Perl.

Книги, подобни на "Perl Cookbook - комплект от 2 тома"

Програмирай и играй с Python
-10%

Програмирай и играй с Python

Ейдриън Б. Таки

22.46 лв.
Алгоритми в програмирането
-10%

Алгоритми в програмирането

Алексей Василев

26.96 лв.
Програмирай с JavaScript
-10%

Програмирай с JavaScript

Андрю Юе

19.80 лв.
SQL решения на практически задачи
-10%

SQL решения на практически задачи

D.K. Academy

17.96 лв.
Бази данни
-10%

Бази данни

D.K. Academy

25.16 лв.

Други книги от Том Кристиансен

Коментари за "Perl Cookbook - комплект от 2 тома"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах