Абонамент за бюлетин
PHYSICAL GEOGRAPHY OF BULGARIA
-5%

PHYSICAL GEOGRAPHY OF BULGARIA

Издател: Булвест
Издадена: 2013
Брой страници: 280
Език: Български
Корична цена: 50.00 лв.
Цена: 47.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Образование, учебници, Учебници, Чуждоезиково обучение, Английски език, Булвест
Книгата „Природна география на България” проследява развитието на физическата география и ландшафтознанието в България през последните десетилетия, довело до провеждането на специализирани изследвания в различни райони на страната. В нея е отразена работата на много български учени от различни поколения и са обобщени част от достиженията на физическата география при изучаването на българската природа.
Структурата на книгата обхваща две основни части: общ и регионален преглед на природата на България. В първата част се прави анализ на физикогеографските компоненти, като се открояват техните закономерности с помощта на конкретни примери и се разкриват качествени и количествени характеристики на природните ресурси. Във втората част се прави преглед на опитите за физикогеографско и ландшафтно райониране на страната и се дава обобщена схема на физикогеографското райониране, съобразено с традиционните схеми и новите проучвания, както и с определени педагогически и дидактически цели.
Отделните физикогеографски области са разгледани в самостоятелни части в определена логическа последователност, разкриваща тяхната природна структура и особености, с помощта на различни по вид илюстративни материали. В отделна тема е направена физикогеографска характеристика на Черно море.
Специално внимание е отделено на географските аспекти на опазването на околната среда и природоползването в България, възникването и развитието на природозащитната дейност в страната. Разгледани са и редица екологични проблеми, както и системата на мониторинг на околната среда. Книгата е богато илюстрирана с карти, картосхеми, графики, таблици и фотографии.
Изданието е подходящо за ползване както от специалисти в областта на природните науки, така и за широк кръг читатели, интересуващи се от природата и природните ресурси на България и Балканския полуостров.

Книги, подобни на "PHYSICAL GEOGRAPHY OF BULGARIA"

Hello! Аудиодиск № 2 по английски език за 3. клас
-5%

Hello! Аудиодиск № 2 по английски език за 3. клас

5.70 лв.
Сюжетни карти POP! 1
-5%

Сюжетни карти POP! 1

23.75 лв.
Hello! Аудиодиск № 1 по английски език за 2. клас
-5%

Hello! Аудиодиск № 1 по английски език за 2. клас

5.70 лв.
Hello! Аудиодиск № 1 по английски език за 3. клас
-5%

Hello! Аудиодиск № 1 по английски език за 3. клас

5.70 лв.
Next Steps in English
-10%

Next Steps in English

14.40 лв.
Коментари за "PHYSICAL GEOGRAPHY OF BULGARIA"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах