Абонамент за бюлетин
Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн

Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн

ISBN: 9789548338059
Издател: Махалото
Издадена: 2008
Брой страници: 512
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.50x23.80
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 30.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Музика, Биографична литература, Биографична литература
През 90-те години грънджът се превърна в световен музикален феномен, съперничещ си с хипи движението през 60-те и разтърсващата поява на пънка през 70-те. Гневни, различни и непукисти, музикантите от това поколение направиха последната революция на сцената през 20 век, а Кърт Кобейн безспорно беше най-голямата звезда сред тях... Почти петнадесет години след смъртта му той продължава да е във фокуса на вниманието – яростно критикуван, заради начина си на живот, но и безгранично обожаван, заради песните и музиката, с които ни дари. Изтерзаните му стихове, саморазрушителното му поведение, неговата двойственост и искреност, не спират да предизвикват въпроси и да се сблъскват с установеното, "нормалното"... скучното.
Книгата на музикалният автор и специалист по звука на американския Северозапад Чарлс Р. Крос – "NIRVANA Биографията на Кърт Кобейн", – която издателство "Махалото" има удоволствието да представи на българският читател, представлява всепризнато най-изчерпателния и сериозен поглед върху живота на Кобейн. Тя разказва неговата история – за детството, за творчеството, за вдъхновението и за демоните му – без да го съди. Зад текста стоят четири години проучвания, над 400 интервюта, безброй папки с документи, стотици музикални записи, безкрайни безсънни нощи и много километри, навъртени между Сиатъл и Абърдийн. Емоционалният заряд на биографията е подсилен от повече от 80 архивни фотографии на Кърт Кобейн, неговото семейство, приятелите му и групата, а достъпът на автора до дневниците и личните му записки я превръща в автентично свидетелство за един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време. ЕДИНСТВЕНО в българското издание на "Биографията на Кърт Кобейн" фигурира пълна дискография на Nirvana и на неговите странични проекти, допълнени с превод на обръщенията му към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.

Книги, подобни на "Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн"

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Жената в мен
-10%

Жената в мен

Бритни Спиърс

17.99 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

36.90 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

26.90 лв.
Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж
-10%

Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж

Шон Смит

17.01 лв.

Други книги от Чарлс Р. Крос

Коментари за "Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн"
ailiev - 20/12/2010
Ако още се колебаете - ДА СТРУВА СИ! На мен лично много ми допадна.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах