Абонамент за бюлетин
Clandestino: В търсене на Ману Чао
-10%

Clandestino: В търсене на Ману Чао

ISBN: 9789549535594
Издател: Вакон
Издадена: 2013
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.20x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Музика, Биографична литература, Биографична литература
Ману Чао някога обиколил Колумбия с влак заедно с циркова трупа, като преговарял с правителствени войски, бунтовници и наркотрафиканти, епизод по онова време описан като „наподобяващ повече изтеглянето на Наполеон от Москва, отколкото рокендрол пътешествие”. Така действа Ману: той прави всичко различно. Той е музикант, който продава милиони копия от албумите си, но предпочита да спи на пода у приятели вместо в 5-звездни хотели; той е активист срещу глобализацията, който си общува със защитници на правата на проститутките в Мадрид и със сапатисткия лидер Субкоманданте Маркос в Чиапас; отшелник, който се чувства у дома си, когато пее пред 100 000 души на стадионите в Латинска Америка. „Clandestino: в търсене на Ману Чао” е писана в продължение на пет години, през които Питър Кълшоу следва Ману по света – пият в барове в Барселона и Ню Йорк, в последния момент са поканени на благотворително участие в бежански лагер в Сахара, посещават Мексико, където участията са отменени заради размирици, свързани с местните наркобанди, отиват и в Буенос Айрес, където Ману записва парче с обитателите на психиатрична болница. Резултатът е една от най-увлекателните музикални биографии, писани някога.

-------------------

Питър Кълшоу е описван като „Индиана Джоунс на световната музика”. Покрай работата си в „Обзървър”, „Телеграф” и радиото на Би Би Си е общувал с пигмеи от Централна Африка и е публикувал материали от всички точки на света, от Амазония до Сибир. Като музикант е записвал с членовете на Buena Vista Social Club в Хавана, а в Мумбай – с боливудските оркестри и суперзвездата Аша Бхосле. Живее в Североизточен Лондон. „Clandestino: в търсене на Ману Чао” е първата му книга.

Книги, подобни на "Clandestino: В търсене на Ману Чао"

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Жената в мен
-10%

Жената в мен

Бритни Спиърс

17.99 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

36.90 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

26.90 лв.
Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж
-10%

Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж

Шон Смит

17.01 лв.

Други книги от Питър Кълшоу

Коментари за "Clandestino: В търсене на Ману Чао"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах