Абонамент за бюлетин
Access Бази данни Проектиране и програмиране

Access Бази данни Проектиране и програмиране

ISBN: 9549341011
Издател: ЗеСТ Прес
Издадена: 2003
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Английски
Размери: 16.50x23.50
Тегло: 0.734
Корична цена: 19.95 лв.
Цена: 19.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Access
Тази книга е предназначена за всички потребители на Access. По-голямата част от нея може да се използва еднакво добре за Access 2.0, Access 7.0, Access 8.0, Access 9.0 (който е част от Microsoft Office 2000) и Access 2002 (който е включен в Office XP).
Книга ви позволява да се запознаете с детайлите, скрити зад интерфейса на Access, наблягайки върху основните познания, необходими на напредналите потребители и на разработчиците, за да създават ефективни приложения за бази данни. Основно са разглеждани три области:
- Проектиране на бази данни. Книгата предлага лесен за възприемане общ преглед на проектирането на бази данни, който внимателно описва как да се нормализират таблици с цел намаляване на излишъка на данни без тяхна загуба.
- Заявки. В книгата са разгледани заявки към множество таблици и е показано как те могат да се използват индиректно чрез интерфейса на Access или директно чрез Access SQL.
- Програмиране. Книгата описва интегрираната VBA – среда за разработка (IDE), както и Data Access Objects (DAO), ActiveX Data Objects (ADO) и ADO Extensions for Data Definition and Security (ADOX). Тези глави могат да се използват като въведение и основа от начинаещите потребители при работа с операции, свързани с базите данни, като промяна на таблица чрез програмни средства, динамично добавяне и изтриване на записи и промяна на позицията на указател към запис. Заключителната глава разглежда често срещани проблеми при програмирането като изчисляване на променящи се суми и сравняване на две множества.
Опитвайки да възстанови фокуса върху проектирането на базата данни, книгата се стреми да стане вторичен курс по Microsoft Access – книга за потребителите на Access, които са усвоили интерфейса на Access, запознати са със създаването на таблици и заявки и сега желаят да минат на следващото след интерфейса ниво – създаване на програмирани Access приложения. Тази книга осигурява основата, върху която бихте могли да започнете да изграждате вашите умения за създаване на приложения за бази данни.

Книги, подобни на "Access Бази данни Проектиране и програмиране"

Microsoft Access 2013 - Step by Step
-5%

Microsoft Access 2013 - Step by Step

Джоан Ламбърт, Джойс Кокс

23.75 лв.
Microsoft Office Access 2007 - бърз курс
-10%

Microsoft Office Access 2007 - бърз курс

10.76 лв.
Microsoft Office Access 2003 Бързо&лесно
-10%

Microsoft Office Access 2003 Бързо&лесно

Лоис Лоу

10.76 лв.
Access 2000 for Busy People

Access 2000 for Busy People

Alan Neibauer

40.00 лв.

Други книги от Стивън Роман

Коментари за "Access Бази данни Проектиране и програмиране"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах