Абонамент за бюлетин
50 въпроса и отговора за аутизма

50 въпроса и отговора за аутизма

ISBN: 9789549996210
Издател: Псидо
Издадена: 2010
Брой страници: 300
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x20.50
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа
В книгата се разглеждат най-често задаваните въпроси при работата, отглеждането и развитието на детето аутист. Авторите са практикуващи психолози в детския консултативен център на "Българска школа по психоанализа".

Книги, подобни на "50 въпроса и отговора за аутизма"

Откажи се

Откажи се

Ани Дюк

22.95 лв.
Моят път към себе си
-5%

Моят път към себе си

Ървин Ялом

26.51 лв.
Моят път към себе си - твърда корица
-5%

Моят път към себе си - твърда корица

Ървин Ялом

30.31 лв.
Оптимистът срещу песимиста
-10%

Оптимистът срещу песимиста

Бертолд Гунстер

17.99 лв.
Да пробудиш героите в теб
-5%

Да пробудиш героите в теб

Каръл Пирсън

27.46 лв.

Други книги от Светлана Петрова

Коментари за "50 въпроса и отговора за аутизма"
Мария - 06/12/2010
Николова, недейте с толко омраза да пишете по всички сайтове. Вие Николова ли сте или "Бивша аутистка". Цитатите Ви са неточни и некоректни.

Николова - 28/11/2010
Като майка на дете с аутизъм, която денонощно чете и се интересува от проблема и начините за неговото преодоляване, успях бързо да се снабдя с новата книга: "50 въпроса и 50 отговора за аутизма". Според презентацията на книгата, авторите- Светлана ПЕТРОВА, Десислава ВАСИЛЕВА, Ирена Киркова и Нина Станчева са практикуващи психолози в детския консултативен център на БЪЛГАРСКА ШКОЛА ПО ПСИХОАНАЛИЗА!
Не бих могла да не споделя с потенциалните читатели на тази книга следното:
ИЗУМЕНА СЪМ от крайно ограниченото разбиране на авторките на темата за аутизма и придържането към отдавна отречени и отживели теории за причините за съществуването му и неговото лечение ! НЕВЕРОЯТНО И ВЪЗМУТИТЕЛНО е, че колективът, сътворил книжката, която е изпълнена с нелогични и противоречащи си изводи и твърдения, има претенции да „лекува” децата с аутистични проблеми.
Смятам, че въпросното издание има предимно комерсиална цел, възползвайки се от лавинообразно нарастващите случаи с проблеми в развитието на децата от нашето съвремие. Не бива да се изключва и прикрита /или не съвсем/ рекламна цел.
За да не съм голословна, ще цитирам няколко изречения от книжката, пък вие си направете изводите:
• „Аутизмът е психично състояние, причината за което е нарушената емоционална връзка между майката и детето.”- стр.14. „Една от основните причини, според мен /авторката/, за съществуването на аутизма е фактът, че никой не ни учи как да бъдем родители... Появата на малкото човече невинаги е истински желана... ”- стр.12. !!!
• „Но, когато детето няма на кой да подражава или няма кой да се занимава с него, предпоставките за откъсването от околния свят и затварянето в себе си са налице.” , стр.69-70.
• „/Родителите/ Не желаят да излизат често навън заедно /с детето/, .. не го пускат да тича и да се забавлява, .., а се стремят максимално да прикрият анормалното му поведение, държейки го за ръка през цялото време, карайки го да стой неотлъчно до тях. Така го изолират от контакт с другите деца.”- стр.83-84. !!!
Забележка: Цитатите ми са абсолютно дословни.

Личното ми и субективно впечатление, което ми направи книгата е, че сякаш авторките никога не са срещали аутистични деца.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах