Абонамент за бюлетин
22 Истории със звезди
-10%

22 Истории със звезди

ISBN: 9789548657068
Издател: Enthusiast
Издадена: 2010
Брой страници: 212
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Медии, Други
Слави Трифонов, Бойко Борисов, Тодор Живков, Михаил Горбачов, Бил Клинтън, Андрей Луканов, Камелия, Азис, Евгения Калканджиева, Венета Харизанова, Елена Петрова, Христо Калчев, Росица Иванова.... Това са само част от героите в забавно-документална книга "22 истории със звезди". В нея един журналист разказва историите, които помнят репортерските му тефтери.

В уводната част на книгата си Светослав Пинтев прави бърза "дисекция" на така наречената "Българската порода звезди", с препратки дори към така нашумелия напоследък реалити формат "Биг Брадър Фемили". Тезата му е неуспорима, а именно, че всеки един българин е звезда, защото сме нация от яростни индивидуалности.

Затова в книгата има и истории за надарени от Бога овчари, които сами си строят църкви, иманяри, познаващи историята по-добре от всеки археолог, гларуси и скитници с талант на писатели, гениални наркомани, превеждащи прекрасно Бодлер и Рембо, пишещи опери, състрадателни проститутки, които са по-смели от много политици, изобретатели, ваятели, изследователи, фалшификатори, та дори за човек, който сам си прави самолет.

Книгата започва с нощния щурм в дома на Тодор Живков, когато в един часа през нощта един репортер нахлува безцеремонно в дома му, а втората глава е посветена на днешния му наследник на "държавното кормило" Бойко Борисов. Най-много страници Светослав Питев отделя за историите със Слави Трифонов.

Сред родните звезди авторът е включил и двама от най-значимите световни лидери: Бил Клинтън и Михаил Горбачов.

"Блъсканицата на Светльо из пещерите на светския живот е произвела едно забележително четиво, типично за жанра "из репортерския бележник", където с чудесно чувство за хумор можем да се разходим наистина в тарапана от звезди, звездички и звездьовци. Светльо се отнася обичливо към героите си, дори когато те не се проявяват съвсем геройски. Благодарение на него ще станете истински близки с тях, ще надзърнете в света им такъв, какъвто е, когато не е залят от светлините на сцената. А освен тях ще откриете в нова светлина и самият Пинтeв. Когато не е принуден да вмества цели светове, трагедии и комедии в пет лаконични изречения, той се разкрива като чудесен писател, самоироничен, наблюдателен, с жив и сочен език. Това е една забавна книга, в която само на 111 хиляди квадратни километра са побрани такива титани като Бойко Борисов и Слави Трифонов, а най-забавното е, че Светльо е намерил начин да ви постави и вас там, в тарапаната от звезди, да се почувствате не като мишка на слонска сватба, а съвсем на място, уютно и забавно, така, както от векове всички живеем тук, спим под една шарена черга и си знаем и парфюмите, и пръдните."

Любен Дилов-син

Книги, подобни на "22 Истории със звезди"

Култура. Медии. Публичност
-5%

Култура. Медии. Публичност

Колектив

11.40 лв.
Книгоиздаване и медии
-5%

Книгоиздаване и медии

Алберт Бенбасат - съставител

6.65 лв.
Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"
-5%

Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"

Румен Стоичков

28.41 лв.
Преглед на печата. 100 интригуващи статии от старите вестници 1884 - 1943

Преглед на печата. 100 интригуващи статии от старите вестници 1884 - 1943

Антонио Станоев

29.00 лв.
Блоговете умряха! Да живеят блоговете!
-5%

Блоговете умряха! Да живеят блоговете!

Жюстин Томс

14.25 лв.

Други книги от Светослав Пинтев

Коментари за "22 Истории със звезди"
deiana - 06/07/2010
Книгата е изключителна.

deiana - 06/07/2010
Книгата е изключителна.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах