Абонамент за бюлетин
2034
-5%

2034

ISBN: 9786197115468
Издател: Екслибрис
Издадена: 2022
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
От двама бивши военни офицери и награждавани автори, смразяващо автентичен геополитически трилър, описващ военноморски сблъсък между САЩ и Китай в Южнокитайско море през 2034 година - и пътя от там до кошмарен глобален пожар.

На 12 март 2034 адмирал Сара Хънт е на мостика на своя флагман, ракетния разрушител Джон Пол Джоунс, на рутинен патрул за свобода на корабоплаването в Южнокитайско море, когато корабът ? открива очевидно бедстващ траулер без флаг, от който се издига пушек. На същия ден пилотът от морската пехота майор Крис Уедж Мичъл лети със своя F35E Lightning над Хормузкия проток на границата на иранското въздушно пространство, за да тества нова стелт технология.
В края на този ден Уедж ще бъде ирански пленник, а разрушителят на Сара Хънт ще е на дъното на морето, потопен от китайския военноморски флот. Иран и Китай очевидно са координирали своите ходове, използвайки мощни нови кибероръжия, срещу които американските кораби и самолети са беззащитни. Само за един ден вярата на Америка в стратегическото превъзходство на своите военни е разбита. Настъпва нова, ужасяваща епоха.

Така започва този тревожен, но възможен разказ от Елиът Акерман, награждаван писател и бивш морски пехотинец, и Джеймс Ставридис, легендарен адмирал, прекарал голяма част от кариерата си в прилагане на изкусни стратегически ходове срещу най-заклетите врагове на Америка. Написана с мощна комбинация от геополитическа информираност и човешко съчувствие, „2034“ ни показва мисленето на глобален състав от действащи лица - американци, китайци, иранци, руснаци и индийци - докато поредица от арогантни погрешни стъпки от всички страни води света към все по-засилваща се международна буря. Накрая Китай и Съединените щати ще платят замайваща цена, която завинаги променя световния баланс на силите.

„Разглеждайте тази книга като един вид ваксина срещу катастрофа. За щастие тази доза не причинява временно неразположение - а и е изключително добро четиво.“ Wired

Книги, подобни на "2034"

Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.
Годината на скакалеца

Годината на скакалеца

Тери Хейс

27.99 лв.
Крясъкът на орела
-10%

Крясъкът на орела

Карин Смирноф

22.50 лв.
Бърнамският лес
-10%

Бърнамският лес

Елинор Катън

21.51 лв.

Други книги от Елиът Акерман

Коментари за "2034"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах