Абонамент за бюлетин
2013: Краят на дните или ново начало?
-10%

2013: Краят на дните или ново начало?

ISBN: 9789549696196
Издател: AMG Publishing
Издадена: 2009
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 16.20x23.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Тайни и загадки
ЗАЩО 2013-а?
Докато почти всички се питат какво ще се случи през 2012-а, тази книга отива дръзко една крачка напред и задава въпроса: Ако предсказаното от маите се сбъдне, как ще изглежда 2013 г.? Ще се окаже ли тя Апокалипсисът, от който толкова хора се страхуват, или ще отбележи прераждането на Земята и на човечеството?
Има ли край календарът на маите и дали този край е именно през 2012 г.? – все още спорят изследователите на древната цивилизация. Метафизиците и последователите на движението "Нова епоха" обсъждат оживено теориите за масова трансформация на съзнанието и забързване на времето. Учените се дивят на темповете в развитието на технологиите и как с тяхна помощ бихме могли да се спасим от самите себе си (или да се саморазрушим напълно). В същото време Земята продължава да се върти и върви към бъдеще, което според едни ще е мрачно като вечна нощ, а според други ще донесе нови надежди.
В книгата на Мари Джоунс са разгледани всички тези вярвания, митове и предсказания; всички фактори, които играят роля в разгадаването на мистерията и може би ще се отворят очите на хората, населяващи Земята днес. Анализирани са прогнозите на водещите съвременни учени, философи и мислители за това какво очаква човечеството през следващите няколко години: промени в структурата на Земята, природни бедствия, заплахи от морето и от Космоса, политически борби, проблеми с оцеляването и планета, която отчаяно се нуждае от внимание, тъй като ресурсите й се изчерпват.

Една част от въпросите, чиито отговори търси тази книга, са:

• На какво се основават популярните твърдения, че календарът на древните маи свършва на 21.12.2012 г. и коя е истинската му крайна дата (според най-известните изледователи на календара като Хосе Аргуелес, Барбара Хенд Клоу, Карл Йохан Калеман и др.?
• Каква е връзката между хипотезите за 2012 г. и пророчествата за края на света в свещените книги на световните религия, както и в предсказанията на племето хопи, Нострадамус, Елена Блаватска, Едгар Кейси и други?
• Какво казват астрономите за "парада на небесните тела", "планиран" за 21.12.2012 г.?
• Имат ли научна обосновка теориите за силата на намерението, трансформация на съзнанието и квантов скок в развитието, явления, които според много съвременни автори са движещите сили на прехода към нов етап в човешката еволюция?
• Същестува ли риск хората да бъдат заличени от лицето на Земята в следствия на глобална катастрофа – сблъсък с митичната планета Нибиру или астероид, мощна слънчева активност или изригване на супервулкан?
• Как нанотехнологиите, откритията в медицината, изкуственият интелект, квантовите и космическите технологии, експериментите с човешкия геном и безпрецедентният прогрес в науката като цяло ще променят живота ни из основи съвсем скоро?

Книги, подобни на "2013: Краят на дните или ново начало?"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Мари Д. Джоунс

Коментари за "2013: Краят на дните или ново начало?"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах