Абонамент за бюлетин
1000 Картини на гении
-5%

1000 Картини на гении

ISBN: 9789549436525
Издател: A&T Publishing
Издадена: 2009
Брой страници: 544
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 17.00x22.00
Корична цена: 29.94 лв.
Цена: 28.44 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Изкуства, Изобразително изкуство, История на изкуството, Албуми
От ранния Ренесанс през Барока и Романтизма до Кубизма, Сюрреализма и Поп-арта тези канонични творби на Западното изкуство се разпостраняват в осем века и огромен обхват от теми. Тук са свещеното и скандалното, минимилистичното и изобилното, новаторското и конвенционалното. Има картини, които са уловили усещането за една ера и тези сигнализиращи за идването на нова такава. Произведения на изкуството, в които е разпознато гениалното, и такива които са посрещнати със съпротива първоначално.

Всички са издържали теста на времето и по свой начин са допринесли за диалектиката на това, кое прави една картина велика, как се променят идеите на изкуството, до каква степен то влияе на реалността и до каква я променя.

Взети заедно тези велики творби осветяват променящите се тревоги на нашите предшественици и ни дава време да обмислим кои картини от нашата собствена ера ще се присъединят към канона.

Книги, подобни на "1000 Картини на гении"

Любен Зидаров. Илюстраторът - Албум
-10%

Любен Зидаров. Илюстраторът - Албум

54.00 лв.
Книгата за изкуството
-10%

Книгата за изкуството

31.50 лв.
Албум на Огнян Механджиев. Отечествени пейзажи
-10%

Албум на Огнян Механджиев. Отечествени пейзажи

31.50 лв.
Съврменно българско изкуство. Имена: Андрей Лекарски

Съврменно българско изкуство. Имена: Андрей Лекарски

12.00 лв.
Петър Станимиров - Илюстрации
-5%

Петър Станимиров - Илюстрации

11.40 лв.
Коментари за "1000 Картини на гении"
Жана Ценова - 21/06/2011
Безобразно преведена книга. Не само изключително лош български език, но и пълна с грешки в имена, заглавия, основни понятия от християнството и т.н. Все пак имаме специалисти, да бяха се консултирали, ние доматите не ги ядем с колците!

Ваня - 15/02/2011
Съгласна съм с първия коментар, ужасно много грешки в книга за изкуство. НЕ ЧЕТЕТЕ, само разглеждайте... И дано не сте решили да подарите книгата на дете, защото рискувате да объркате идеите му за правопис.
Изданието не е анонимно, но с много ситен шрифт са написани името на преводача- Силвия Маринова и фирмата разпространител- Booktrading...

Татяна Атанасова - 08/02/2010
Няма по-неграмотно набрана книга, с по-ужасен правопис от тази. Просто е мъчение за читателя-добре, че текстът е малко. А и за първи път виждам такова "анонимно" издание - няма преводач, няма редактор, коректор... Явно не е случайно!
Само два примера ще дам:
Заглавието на картината "Вавилонската кула" е преведено като "Кулата на Бабел" (!?). А платното "Сузана и старците" е получило новото си заглавие "Сузана и по-големите", при наличието на 2-ма много изразителни дядовци в картината(!?!)...
Не е редно книга в този вид да се появява изобщо, камо ли с цена от 50лв.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах