Абонамент за бюлетин
Шестте медала за стойност
-10%

Шестте медала за стойност

ISBN: 9789547831308
Издател: Locus
Издадена: 2010
Брой страници: 160
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Други
"Шестте медала за стойност: цялостна система за внедряване на стойност в бизнес решенията! Революционна книга за лидери, мениджъри, екипи и личности."
Business Week

В състояние сме да подобрим до неузнаваемост нашите традиционни мисловни навици. Обичайното мислене касае единствено анализа и отсъждането. Разпознаваме стандартните ситуации и прилагаме към тях стандартни отговори. Подобно действие обаче вече не е достатъчно. Можете да анализирате миналото, но се налага да творите бъдещето.
Ценностите са в основата на всичко: целта на всяка компания или организация е да доставя стойност; същото търсим и в личния си живот. Но стойностите са неуловими и неосезаеми. В тази книга, пълна с новаторски идеи, Едуард де Боно разкрива могъща, макар и проста рамка за вземане на креативни и ефективни решения, основани на оценка на ключови ценности. На различните видове стойности са дадени категории с широкообхватни имена: злато, сребро, стомана, стъкло, дърво и месинг.

Уменията, на които "Шестте медала за стойност" учи, помагат на хората бързо и цялостно да идентифицират стойностите, да набележат онези от тях с най-висок приоритет, след което да ги следват и приложат. Все едно разполагате с шифт очила с шест различни лещи, всяка за шестте важни категории:

Златен медал: Златото е ценно, също както и хората. Златният медал отправя въпрос какво има значение за хората? Човешките стойности включват гордост, постижение, чувство на принадлежност, надежда, доверие и растеж.

Сребърен медал: Среброто влияе на организацията. Какво е от значение за организацията? Какви са целите ни като компания и как дадено действие ще помогне или възпрепятства процеса на преследване на целите ни?

Стоманен медал: Стомана е здрава и издържлива. Стоманеният медал се свързва с качеството. Как решенията, които вземаме, се отразяват на качеството на работата ни?

Стъклен медал: Стъклото приема формата на редица функционални, често красиви и колоритни предмети. Стъкленият медал се отнася към промяната, иновациите, простотата и креативността.

Дървен медал: Дървото се свързва с екологичните ценности. Положително или отрицателно ще повлияем на околната среда, ако поемем в тази посока?

Месингов медал: Месингът изглежда като златото, но не е. Стойностите на месинговия медал анализират привидностите и възприятията. Как ще интерпретираме действията си?

Компаниите често се затрудняват, когато се наложи да конкретизират на каква база вземат решенията си. А това задълбочава свързаните със стойността проблеми, които оказват негативно влияние върху служителите, организацията, клиентите, партньорите. До момента не разполагахме с конкретна техника за оценка на въздействието, което дадено решение оказва върху опита ни да създаваме и опазваме стойността. Едва сега такава вече е в ръцете ни. Служителите, способни да разпознават, изследват и приоритизират стойностите, са движещите фактори за успеха на компанията ви.

Цената е това, което плащаш. Стойността е онова, което получаваш.

"Не е достатъчно да признаем, че стойността е нещо важно. Нуждаем се от по-добри начини да възприемаме стойността, да говорим за нея, да я оценяваме. Това е най-солидната основа за действие, а "Шестте медала за стойност" ви предоставят нужните за постигането й средства."
Д-р Едуард де Боно

Книги, подобни на "Шестте медала за стойност"

Никой не ме чу
-5%

Никой не ме чу

Хари Маркополос

20.90 лв.
Държавно и публично управление

Държавно и публично управление

Николай Арабаджийски

15.00 лв.
Ефективни продажби For Dummies
-5%

Ефективни продажби For Dummies

Том Хопкинс

23.75 лв.
Как да осигурим здравословна и безопасна работна среда
-5%

Как да осигурим здравословна и безопасна работна среда

инж. Румяна Михайлова, инж. Виолета Добрева, инж. Панайот Панайотов

45.60 лв.
ПР практика: Работа с агенция
-5%

ПР практика: Работа с агенция

Александър Христов

11.40 лв.

Допълнителни материали Други книги от Едуард де Боно

Коментари за "Шестте медала за стойност"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах