Абонамент за бюлетин
Шахмат. Позиционната игра - твърда корица

Шахмат. Позиционната игра - твърда корица

ISBN: 9786191886791
Издател: Чес Гейм
Издадена: 2021
Брой страници: 528
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x22.00
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 39.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства
Tайните на позиционната игра в шаха
Книгата е изключително интересно и всеобхватно четиво за всеки, запален от най-популярната мисловна игра. В своите над 520 страници тя описва развитието на позиционния шахмат още от неговата поява, до наши дни.

Включени са всички най-интересни етапи и събития, както и приносът на великите майстори – от първите големи шахматисти като Андре Филидор, Пол Морфи, през първите световни шампиони Вилхелм Щайниц и Емануил Ласкер, гениалните Хосе Раул Капабланка и Александър Алехин, магьосника от Рига Михаил Тал, Борис Спаски, Боби Фишер и Гари Каспаров, достигайки до съвременните шампиони като Вишванатан Ананд, Магнус Карлсен и разбира се нашия сънародник Веселин Топалов.

Самият Топалов е написал предговор към изданието и не крие своята позитивна оценка за него: „Тази книга е подарък към българската шахматна общественост. Книга, която да насочва треньорите и да обяснява по лесен и достъпен начин историческото развитие на позиционната шахматна игра и приноса на всеки от големите шампиони. Убеден съм, че никой няма да съжали, а само ще спечели, ако внимателно я прочете от край до край.“

В книгата е отделено място на оценката на позицията, позиционното маневриране, техниките на защита, реализацията на преимуществото, както и на редица практически идеи и препоръки. Тя е изключително подходяща за всеки, който иска да се развива на полето на шахмата и да подобрява своите умения в тази красива игра. С подробния си исторически преглед на развитието на шаха и с включването на едни от най-интересните партии обаче изданието може да бъде много интересно и за любители и начинаещи шахматисти.

Авторът Николай Велчев е майстор на спорта, ФИДЕ майстор, международен съдия по шахмат, ФИДЕ треньор и международен организатор по шахмат. Ръководител и треньор на национални делегации на много европейски и световни първенства, включително на шахматни олимпиади. Организатор на десетки международни състезания в България, включително на над 10 европейски индивидуални и отборни първенства.

Неговата дъщеря гросмайстор Мария Велчева е една от най-добрите български шахматистки, петкратна републиканска шампионка, участничка в осем шахматни олимпиади и сребърен медалист от олимпиадата в Калвия през 2004 година.

Книги, подобни на "Шахмат. Позиционната игра - твърда корица"

Шахмат. Позиционната игра

Шахмат. Позиционната игра

Николай Велчев

35.00 лв.
Тай Чи. Гимнастика за здраве и младост
-10%

Тай Чи. Гимнастика за здраве и младост

Лой Со

9.89 лв.
Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

29.90 лв.
Футбол вече 100 лета

Футбол вече 100 лета

Александър Гигов

15.00 лв.
Реал Мадрид. Владетелят На Европа

Реал Мадрид. Владетелят На Европа

Ники Александров

15.00 лв.

Други книги от Николай Велчев

Коментари за "Шахмат. Позиционната игра - твърда корица"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах