Абонамент за бюлетин
Шанел - твърда корица

Шанел - твърда корица

ISBN: 9786197419412
Издател: Hybrid books
Издадена: 2023
Брой страници: 156
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x18.00
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 24.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Хоби, Мода, шев и кройка, Биографична литература
„Шанел“ прославя живота и делото на тази изключително влиятелна дизайнерка. Книгата проследява пътя й към успеха от скромния произход до глобалния бранд, включващ дрехи, обувки, чанти, парфюми, бижута – наследство, живо и днес.

Нейна заслуга са някои от най-смелите „явления“ в облеклото – малката черна рокля, сакото от букле, изкуствените перли и двуцветните обувки. Коко Шанел е революционер в модата, тя „сграбчва“ удобния момент, за да даде на жените онова, което искат, точно преди да са осъзнали, че се нуждаят от него. Тя взема основата на мъжкия гардероб, за да сътвори женствена сила, да осигури демократичен дрескод, който носи свобода, равенство и класицизъм.

Шанел – от сиропиталището до глобалното фешън-могъщество.

Книга трета от модната колекция на Hybrid Books разказва за законодателката на вечната мода.

От малката черна рокля до емблематичния „Шанел № 5“, покорили хиляди мъжки сърца. Шанел на Ема Бакстър-Райт проследява живота и наследството на една от най-великите модни дизайнерки на XX век.

Родена през 1883 г. в бедно семейство, Габриел Шанел се сблъсква рано с неволите в живота. Отгледана в сиропиталище към манастир, където се научава да шие. На 18 вече работи в шивашко ателие, а вечерите пее в кабаре. Там се среща с милионера Етиен Балсан, който ѝ отваря пътя към лукса, вдъхновил по-нататъшната ѝ творческа дейност. През 1913 г. отваря първия си магазин в Париж.

През целия си живот Коко Шанел неуморно твори, като прави истинска революция в модата. Основополагащ за Шанел е мъжкият гардероб – чрез неговата простота, удобство и прагматизъм създава мекото сако, малката черна рокля, двуцветните дамски обувки, стилните шапки и класическия парфюм „Шанел № 5“, за който смесва няколко аромата.

Скандализирала обществото с връзките си с високопоставен германец по време на Втората световна война. Облича звезди и светски личности като Елизабет Тейлър и Джаки Кенеди.

Шанел разказва не само историята на вечната Коко, но и съдържа множество непоказвани цветни фотографии и скици на модели.

Книги, подобни на "Шанел - твърда корица"

Шанел

Шанел

Ема Бакстър-Райт

19.90 лв.
Луи Вюитон. Историята на един култов моден бранд

Луи Вюитон. Историята на един култов моден бранд

Карън Хоумър

19.90 лв.
Роберто Кавали: Просто аз - твърда корица

Роберто Кавали: Просто аз - твърда корица

Роберто Кавали

25.00 лв.
Гучи / GUCCI

Гучи / GUCCI

Патриция Гучи

20.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.

Други книги от Ема Бакстър-Райт

Коментари за "Шанел - твърда корица"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах