Абонамент за бюлетин
Чучо
-10%

Чучо

ISBN: 9789545169700
Издател: Летера
Издадена: 2015
Брой страници: 120
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Роман за сблъсъка на мечтата с действителността

Бедните срещу богатите, детските мечти срещу лъжите на възрастните – едно детство, което свършва на дванадесет години...

Грегоар Поле е роден през 1978 г. Белгиец по произход, живее и работи в Испания и Франция. Прави забележителен дебют през 2005 г. с романа „Мадрид не спи“, удостоен с наградата „Жан Мюно 2005“. Следващият му роман – „Простете грешките на кописта“ (2006 г.), получава наградата „Виктор Росел“ за млад автор. „Бляскав живот“ е предложен за наградата „Гонкур“ през 2007 г. и е отличен от литературната критика през 2008 г. Последният му роман „Чучо“ (2009 г.) още с появата си става бестселър.

След „Бляскав живот“ – един изключителен роман-хорал, посветен на парижката буржоазия, търсеща смисъла на живота, Грегоар Поле написва отчаян и поетичен роман за живота на едно улично хлапе.

Роман с шеметно действие и колоритни персонажи, който смесва проза и драматургия, запращайки като стрели безмилостно точни описания и оставяйки читателя без дъх от ритъма на лудешкото преследване.

Двадесет и четири часа от живота на Чучо – момче от работ¬ническия квартал на Барселона, което мечтае за Ню Йорк, за собствено семейство, за едно различно битие... Негова „майка“ е многоликата каталунска столица, а ролята на баща изпълнява сутеньорът Белито – насилник, който е способен дори да убие момичетата си, дръзнали да проявят неуважение към него. Чучо има нови бели маратонки. Купила му ги е Полякинята, в замяна на това, че момчето и намира богати клиенти, които плащат, без да минават през сводника. През август градът е потънал в мараня, всичко е замряло, но Чучо познава и най-скритите сенки. Роден е в Мексико, Куба или някъде другаде. Кожата му е бакърена, очите като топчета, а циганската му външност кара баровците да се отнасят с подозрение и недоверие...

Книги, подобни на "Чучо"

Бляскав живот
-10%

Бляскав живот

Грегоар Поле

17.96 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.

Други книги от Грегоар Поле

Коментари за "Чучо"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах