Абонамент за бюлетин
Чумни нощи
-5%

Чумни нощи

ISBN: 9789543652679
Издател: Еднорог
Издадена: 2022
Брой страници: 720
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 33.25 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Потопен в историята и зареден с напрежение, „Чумни нощи“ е епичен роман, в който действието се развива преди повече от сто години, но темите звучат повече от актуално.

Когато през 1901 г. на остров Мингер избухва чумна епидемия, местните жители – мюсюлмани и християни, започват да се обвиняват взаимно. Но независимо дали поклонници от Мека или търговци от Александрия са докарали болестта, на китния, красив и спокоен дотогава остров настъпва истински хаос. След като султан Абдул Хамид II и великите сили в крайна сметка нареждат на военните си кораби да блокират острова, за да предотвратят разпространението на заразата, жителите на Мингер са оставени да се справят сами. Опортюнисти, наивници и авантюристи се възползват от отчаянието на населението и парализиращия, вездесъщ страх.

Новата книга на Орхан Памук е уникален реквием за Османската империя, разтърсвана от естествения си упадък, от националноосвободителни борби, изостаналост и суеверия, от конфликта между традиции и прогрес. Това е и изключителен исторически роман, който умело преплита фантазия и реалност, минало и настояще, принципите и страховете на Изтока и Запада.

Орхан Памук е най-продаваният турски писател в световен мащаб, придобил международна популярност през 90-те години на XX век. Книгите му са преведени на повече от 60 езика.

Носител е на Нобеловата награда за литература за 2006 г. за цялостно творчество. През 2003 г. печели международната награда IMPAC за романа си "Името ми е червен”. Лауреат на Наградата за мир за 2005 г., присъждана от организацията на немските книготърговци.

Носител на френската награда "Медичи” за най-добър чуждестранен роман за 2005 г. за „Сняг”. През 2005 г. става почетен член на Американската академия за литература и изкуство, а престижното списание "Тайм" го включва в списъка на 100-те най-влиятелни личности в света.

Книги, подобни на "Чумни нощи"

Името ми е Червен
-5%

Името ми е Червен

Орхан Памук

25.56 лв.
Червенокосата - твърда корица
-5%

Червенокосата - твърда корица

Орхан Памук

18.91 лв.
Черна книга
-5%

Черна книга

Орхан Памук

14.25 лв.
Сняг
-5%

Сняг

Орхан Памук

20.81 лв.
Бялата крепост
-5%

Бялата крепост

Орхан Памук

20.81 лв.

Други книги от Орхан Памук

Коментари за "Чумни нощи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах