Абонамент за бюлетин
Чужденецът

Чужденецът

ISBN: 9786192490195
Издател: КВЦ
Издадена: 2021
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 14.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Български трилър с исторически сюжет. Действието се развива малко след Априлското въстание и обхваща периода между потушаването на въстанието и установяването на зверствата от официалната комисия, начело с Юджийн Скайлър и Джанюариъс Макгахан. Интригата се заплита около няколко важни събития, които предопределят бъдещото развитие на страни като САЩ и Русия, както и техния стремеж да доминират в икономиката на света. В същото време се засилва упадъкът на Османската империя, което неминуемо води до отцепването от нея на независими територии като България.

По волята на починалия си баща българин и под заплахата да бъде осъден за убийство главният герой на романа – Айвън Хоук, бяга от Съединените щати в бащината си родина, където Априлското въстание е жестоко потушено. Съдбата го среща с репортера Джанюариъс Макгахан, който, търсейки истината за въстанието, се натъква на ужасяващи факти. Това го превръща в мишена за агентите на османската власт, които с цената на всичко се стремят да попречат уличаващите доказателства да напуснат пределите на империята. Айвън Хоук застава на страната на справедливостта и помага на своя сънародник в благородното му дело. Стрелецът от дивата американска пустош премахва турските агенти и съдейства на журналиста да достигне с ценната информация до Константинопол, където комисия официално трябва да удостовери зверствата на Османската империя над българското население във въстаналите райони.

Преследваният стрелец Айвън Хоук се превръща в борещия се за свободата на народа си Иван Соколов, а неговият случаен другар в това опасно начинание е репортерът, който показва на цяла Европа кървавата цена, която българският народ е готов да плати за свободата си.

Двамата обаче не подозират, че зад случващото се стоят интересите на таен кръг от хора, които чрез подмолни ходове се опитват да направляват хода на историята и векове наред са успявали...

Известно е значението на репортажите на Джанюариъс Макгахан за вълната, която се надига в Европа в подкрепа на българския народ. Но на историците убягват онези 2-3 седмици преди тези репортажи. Информацията остава само в секретните архиви на кръга от хора, дирижиращи световната политика.

Книги, подобни на "Чужденецът"

Кръгът на смъртта
-10%

Кръгът на смъртта

Александър Марамски

12.60 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.
Кварталът на писателите
-10%

Кварталът на писателите

Виктор Топалов

20.70 лв.
Тука е така
-10%

Тука е така

Або

11.70 лв.

Други книги от Александър Марамски

Коментари за "Чужденецът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах