Абонамент за бюлетин
Чифтоядците
-10%

Чифтоядците

ISBN: 9786192350499
Издател: Изида
Издадена: 2019
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Чешка
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 13.49 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
Чешкият феномен, сравним с Хари Потър.

Награждавана, филмирана и обичана от децата в цяла Европа, „Чифтоядците“ промени представите за детска книга. Вълшебната история на Павел Шрут и Галина Миклинова „Чифтоядците” спечели вече хиляди детски сърца из цяла Европа. Хихльо, главното действащо лице в това приключение, се сдоби със славата на супергерой. Но за какво всъщност иде реч...

Чифтоядците са странни и загадъчни създания, чието съществуване винаги сме подозирали, макар и без доказателства. Основната им храна са... нашите чорапи. Но имат един важен принцип: винаги изяждат само единия от чифта.

Туламор-старши обаче иска да промени правилата. Добре, че е Хихльо, който решава да защити честта на чифтоядците. В историята се намесват още разсеяният господин Лаврентий, както и смахнатият учен Къдрафиол. Но май и те ще си намерят майстора, когато на пътя им се изпречи ужасяващата чифтоядска банда на Дедерон Камата.

Това е приключение, в което чорапите хвърчат на всички страни, а напрежението се покачва с всяка страница. Написана с невероятно чувство за хумор от Павел Шрут и илюстрирано прекрасно от Галина Миклинова, „Чифтоядците” бързо и лесно се превръща в семейно забавление и дори страст.

Началото е простичко – млада художничка на име Галина Миклинова (1970) носи куп илюстрации на улегнал и известен разказвач и поет на име Павел Шрут (1940-2018). Действието се развива в Прага, Чешката република… И нали писателят е наблюдателен, погледът му остава залепен за дупката върху чорапа на илюстраторката.

Така се слага началото на едно от най-успешните сътрудничества в полето на чешката детска книга. А заедно с това ще се роди и уникална книга, същински феномен, който е способен да накара децата да четат повече. Да са влюбени в книгата за цял живот.

Чифтоядците са същества, които приличат на… носен чорап… Само дето имат на върха нещо като хобот! С него всъщност търсят своята прехрана… чорапите, които ние забравяме къде ли не…

Но и едно такова същество може да има добро сърце! Доказателството е Хихльо. Дядо му го е научил да е добър и почтен чифтоядец. Да взима винаги само единият чорап от чифта. И да помага на по-слабите чифтоядци.

Всичко обаче се обърква – както винаги, когато се появят братовчедите му, близнаците Рамзес и Туламор-младши… Техен баща е самият Голям Шеф, но когато Туламор-младши попада в ръцете на смахнатия професор Къдрафиол, дори мафиотът чифтояд се оказва безсилен…

Много приключения, гангстерски битки и смях ви очаква в книгата на Павел Шрут, илюстрирана прекрасно от Галина Миклинова. Време е да научите всичко за тези странни същества – чифтоядците. А следващия път, щом останете с един чорап, да се запознаете с тях у дома си лично. Но сега разгърнете книгата…

Защото въпросът е… на чорап и смърт!

Книги, подобни на "Чифтоядците"

Сребърна песен, нощен пламък

Сребърна песен, нощен пламък

Амели Уън Джао

30.00 лв.
Мистерията в призрачната къща

Мистерията в призрачната къща

Франклин Диксън

12.90 лв.
Защо? Какво? Как? НАСЕКОМИТЕ

Защо? Какво? Как? НАСЕКОМИТЕ

19.90 лв.
Лошите момчета - МИСЛИШ-ЛИ-ЧЕ-Е-ДИНОЗАВЪР?!

Лошите момчета - МИСЛИШ-ЛИ-ЧЕ-Е-ДИНОЗАВЪР?!

Аарон Блейби

15.00 лв.
Айви Нют и Буреносната вещица, книга 1
-10%

Айви Нют и Буреносната вещица, книга 1

Дерек Кейлти, Магда Брол

14.36 лв.

Други книги от Павел Шрут

Коментари за "Чифтоядците"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах