Абонамент за бюлетин
Часът нула
-10%

Часът нула

ISBN: 9789542928584
Издател: PROBOOK
Издадена: 2014
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Наречена е „Енергия на нулевата точка“ – нов източник на енергия, обещаващ да промени света. Ако първо не го разруши…

„Нулевата точка“ наистина съществува – тя е състояние на енергията, съдържаща се във всичко около нас, при това в неограничено количество. Но никой досега не е открил как да се възползва от това. Не и докато един учен не намира начин.
Или поне той си мисли, че го е открил. Проблемът е, че съоръженията, които ползва, предизвикват големи земетресения, дори разцепват тектоничните плочи. Една машина е погребана дълбоко под земята, а друга – потопена в обширна океанска траншея. И ако Кърт Остин, Джо Дзавала и останалите от екипа за специални задачи на НАМПД не успеят да ги открият и унищожат, скоро светът ще е на прага на нова ера от земни трусове и неудържими вулканични изригвания.
Залогът е твърде висок.

------------------
ЗА КЛАЙВ КЪСЛЪР:
От десетилетия Клайв Къслър доставя удоволствие на читателите си с романи, в които са майсторски преплетени напрежение, забързано действие, смелост, доблест и най-разнообразни обрати на действието.
Кариерата му на писател бележи началото си, когато съпругата му Барбара се съгласява на нощни дежурства в местното полицейско управление. Вечерите, след като приспива децата си, за да избегне самотата, той решава да напише книга. След като обмисля няколко поредни вечери за какво точно да пише, му хрумва, че би било забавно да напише поредица тематично свързани книги.
Следвайки маркетинговия си опит и подход, Къслър проучва и анализира всички серийни герои, като започва с Едгар Алан По и инспектор Дюма, следват Конан Дойл и Шерлок Холмс и всички останали детективи и шпионски образи в литературата, за които успява да се сети. Позовавайки се на богатия си опит в изработването на рекламни сюжети Къслър решава, че книгите, които ще напише трябва да са абсолютно различни от написаните до момента в жанра.
Няма никакво намерение да се състезава с вече известни и наложени автори. Точно тогава му хрумва идеята приключенията на героя му да се развиват около и под вода. Така се заражда фундаменталният образ на военноморския инженер Дърк Пит.
Клайв Къслър е създателят на НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПОДВОДНО И МОРСКО ДЕЛО – НАПМД - (National Underwater & Marine Agency), неправителствена организация посветена на американската морска и военноморска история. Къслър и неговият екипаж от военноморски експерти и доброволци към агенцията са открили над 60 значими останки от корабокрушения. След щателна проверка за установяване на идентичността и произхода на находките, агенцията ги връща обратно на собствениците им – неправителствени организации, университети, правителствени агенции от цял свят. Клайв Къслър е не само председател на агенцията (NUMA), а също и член на Ню Йоркския изследователски клуб, както и на Кралската географска общност в Лондон.

ЗА ГРЕЪМ БРАУН:
Греъм е израснал в щатите Илинойс, Кънектикът и Пенсилвания, често местейки се от едно място на друго. Той обича да се шегува с тези чести местения, като казва, че доколкото знае, родителите му не са били част от програмата за защита на свидетелите или шпиони в някоя тайна правителствена агенция по онова време, но дори и да са били, едва ли щяха да му кажат.
Първоначално Греъм се насочва към авиацията и няколко години работи като пилот, след което завършва право. Упражняването на адвокатската професия не носи достатъчно удовлетворение на неговия приключенски дух и той се заема с основаването на компания, работеща в сферата на здравеопазването. Скоро разбира, че и живота на мениджър не е за него. Преценявайки, че е сменил доста поприща, той решава да потърси спасение за своето въображение в професията на писателя.
Сам той е голям фен на Клайв Къслър, Майкъл Крайтън, Стивън Кинг, а също и на сериалите „Досиетата Х” и „Изгубени”.

Първият роман на Греъм – „Черен Дъжд”, излиза на пазара през 2010 г.
В момента писателя работи заедно с един от кумирите си – Клайв Къслър, по новите приключени на Кърт Остин от поредицата „Досиетата на НАПМД”.

Книги, подобни на "Часът нула"

Тайните на фараоните
-10%

Тайните на фараоните

Клайв Къслър, Греъм Браун

16.19 лв.
Бурята
-10%

Бурята

Клайв Къслър, Греъм Браун

14.39 лв.
Портата на дявола
-10%

Портата на дявола

Клайв Къслър, Греъм Браун

14.39 лв.
Бърз лед
-10%

Бърз лед

Клайв Къслър, Греъм Браун

19.79 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.

Други книги от Клайв Къслър

Коментари за "Часът нула"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах