Абонамент за бюлетин
Хранителният режим на откъснатите деца
-10%

Хранителният режим на откъснатите деца

ISBN: 9789544748494
Издател: Кибеа
Издадена: 2019
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Когато през 2009 г. в Америка излиза книгата Откъснати деца, самият й автор не е могъл да предположи на какъв широк отзвук ще се радва. С редица преиздавания, с преводите и издаването си в много страни и на различни езици – китайски, корейски, иврит (да не говорим за Европа!), тезата на специалиста по неврологични заболявания д-р Робърт Мелило за работа с деца с нарушения от аутистичния спектър среща истинска възхита и се превръща във водеща Програма за баланс на мозъка в създадените от него над 100 центъра на цялата територия на САЩ.

Авторът е категоричен, че умствените увреждания и поведенческите разстройства у децата, обречени от съвременната медицина на доживотна присъда за непригодност, е функционално откъсване, което би могло да бъде повлияно и да им даде възможност за пълноценно развитие и житейска реализация. Резултатите са категорични – от 1998 г. насам хиляди деца, преминали през Програмата за баланс на мозъка, са преодолели проблемите си в поведенчески, емоционален, учебен и социален план.

Логичното продължение и допълнение на Програмата за баланс на мозъка е научно разработеното виждане за хранене на децата със специални нужди, представен достъпно, изчерпателно и забавно в Хранителният режим на откъснатите деца. Ролята на храната за развитието на мозъка и целия организъм е обяснена на разбираем език, а с насоките, съветите и разнообразните рецепти д-р Мелило затваря цикъла, за да бъде максимално полезен и да облекчи родителите на немалкото деца с т.нар. синдром на функционалното откъсване (СФО) – неврологични нарушения, като разстройства от аутистичния спектър, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), дислексия, нарушения на обработването на информация и ученето.

Предложените методи и напътствия ще ви помогнат да разберете основната роля на мозъка за множеството диетични и хранителни проблеми, включително чувствителността към храната, и да направите разлика между злоядото или придирчиво дете и детето с проблемно хранене или с хранителна чувствителност.

Ще се научите как да преодолявате истерията, в която изпада детето, когато има проблем с храната, и как да реагирате и облекчавате сензорните му проблеми.

Ще се запознаете в детайли с принципите на елиминиращата и ротационната диета – прости правила за идентификация за проблемно хранене, и как да се справите.

А разнообразните рецепти, създадени с въображение и грижа, щедро споделени от диетолозите на центровете за баланс на мозъка и от родители на деца в Програмата, наситени с адекватни дневни количества от необходимите специфични нутриенти, ще ви дадат възможност да приготвяте вкусна и здравословна храна, която би преминала теста дори и на най-изтънчения вкус.

Книги, подобни на "Хранителният режим на откъснатите деца"

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години
-5%

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години

Илияна Хинова

18.91 лв.
Повелители на съня

Повелители на съня

Алексис Дюбиеф

23.00 лв.
Здравето на мозъка

Здравето на мозъка

Ребека Фет

21.00 лв.
Чудните седмици - твърда корица
-5%

Чудните седмици - твърда корица

д.н. Хети ван де Рейт, д.н. Франс Плои, Ксавиера Плас-Плои

37.91 лв.
Чудните седмици
-5%

Чудните седмици

д.н. Хети ван де Рейт, д.н. Франс Плои, Ксавиера Плас-Плои

33.16 лв.

Други книги от Д-р Робърт Мелило

Коментари за "Хранителният режим на откъснатите деца"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах