Абонамент за бюлетин
Холи
-10%

Холи

ISBN: 9789545842054
Издател: Бард
Издадена: 2023
Брой страници: 464
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 43.00 лв.
Цена: 38.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.
СТИВЪН КИНГ

„Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.

Читателите вече са проследили постепенната ѝ трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.

Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата ѝ дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът ѝ Пийт е болен от ковид. Майка ѝ (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не ѝ позволява да откаже.

Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат - те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.

Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.
 
Забележителен роман. Адски зловещ, но и изпълнен с надежда.
Линуд Баркли

--------------------- 
Стивън Кинг е автор на повече от шейсет книги, всички световни бестселъри. Сред последните му творби са „Приказка“, „Били Съмърс“, „Ако има кръв“, „Институтът“, „Другият“ и „Спящите красавици“ (написана в съавторство със сина му Оуен Кинг). Стивън Кинг е носител на Американската награда за заслуги в областта на литературата PEN за 2018 г., Национален медал в сферата на изкуствата през 2014 г. и Медал за принос към американската литература на Националната книжна фондация през 2003 г. Живее в Бангор, Мейн, със съпругата си, писателката Табита Кинг.

Книги, подобни на "Холи"

Холи
-10%

Холи

Стивън Кинг

30.60 лв.
Подпалвачката
-10%

Подпалвачката

Стивън Кинг

22.50 лв.
Колорадеца
-10%

Колорадеца

Стивън Кинг

16.20 лв.
Колорадеца - твърда корица
-10%

Колорадеца - твърда корица

Стивън Кинг

20.70 лв.
Били Съмърс
-10%

Били Съмърс

Стивън Кинг

22.50 лв.

Други книги от Стивън Кинг

Коментари за "Холи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах