Абонамент за бюлетин
Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2
-10%

Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2

ISBN: 9789545155123
Издател: Милениум
Издадена: 2020
Брой страници: 592
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 29.99 лв.
Цена: 26.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, История, Обща световна история, Биографична литература
Лорд Алън Бълок започва академичната си кариера в Ню Колидж, Оксфорд,като асистент на Чърчил. През 1960 г. основава Сейнт Катринс Колидж, а между 1969 и 1973 г. е заместник-ректор на Оксфордския университет. Става член на Британската академия през 1967 г., кавалер на Почетния легион през 1970 г., а през 1976 г. – пожизнен пер на Обединеното кралство като лорд Бълок от Лифийлд. Автор е на монументалните трудове „Хитлер: изследване на тиранията”, „Животът и епохата на Ърнест Бевин”, „Либералната традиция и хуманитарната традиция на Запада”, редактор на „Речник на модерната мисъл” и на многотомната „Оксфордска история на модерна Европа”. „Хитлер и Сталин” е преведена на десетки езици и е призната за най-изчерпателния труд по темата.

Книгата е с викторианска изчерпателност – чете се на един дъх, като роман на Дикенс или Толстой. От ключово значение е как текстът създава усещането, че присъстваш на мястото на събитията.
Иън Макинтайър, Индипендънт

Бълок скромно настоява, че трудът му е просто политическа биография, поставена в контекста на историята. Всъщност е много повече от това. Освен изключително важните прозрения за работата на двамата диктатори, за развитието на идеите им и за отражението им върху историята, авторът всъщност ни разкрива произхода на тиранията и принципите на силовата политика. Книгата напомня на всеки, който приема свободата за даденост, че човешките права много по-лесно се губят, отколкото възвръщат.
Пол Хейс, Скотсмън

Умелото преплитане на успоредните животописи на двамата значими европейски диктатори в общ монументален труд е изключителен подвиг, великолепно разкриващ трагичната история на ХХ век.
Филип Зиглър, Книга на годината на Дейли Телеграф

Книгата изисква внимателно четене през цялото време. Животът на диктаторите и войната помежду им са представени в детайли. Тя е предназначена по-скоро за широката публика, отколкото за академичните среди, но въпреки това съдържа впечатляващ научен апарат и може да се възприеме като обзор на съвременните изследвания по тези две теми. Всеки сериозен проблем е обобщен и разгледан правдиво.
Робърт Маклохлан, Глазгоу Херълд

Книги, подобни на "Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2"

Хитлер и Сталин. Успоредни животописи
-10%

Хитлер и Сталин. Успоредни животописи

Алън Бълок

26.99 лв.
Войната на Хитлер, том 1

Войната на Хитлер, том 1

Дейвид Ървинг

35.00 лв.
Пълководците във Втората световна война: Сталин, Жуков, Конев срещу Хитлер, Манщайн и Гудериан
-10%

Пълководците във Втората световна война: Сталин, Жуков, Конев срещу Хитлер, Манщайн и Гудериан

Михаил Жданов

17.01 лв.
Хитлер, том 2
-5%

Хитлер, том 2

Иън Кършоу

42.75 лв.
Хитлер, том 1
-5%

Хитлер, том 1

Иън Кършоу

42.75 лв.

Други книги от Алън Бълок

Коментари за "Хитлер и Сталин. Успоредни животописи, том 2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах