Абонамент за бюлетин
Финансови отчети
-5%

Финансови отчети

ISBN: 9544641734
Издател: Форком
Издадена: 2008
Брой страници: 80
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 7.56 лв.
Цена: 7.18 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Финанси, Счетоводство
Всеки стопанин, който има за цел да осъществява бизнес за печалба, се нуждае от обобщена (синтезирана) информация за финансовото състояние, за ефективността от дейността и промените във финансовото състояние на предприятието, което стопанисва и управлява. Тази информация се осигурява от финансовите отчети. Чрез тях се представят резултатите от счетоводното отчитане на стопанските събития през целия отчетен период, документално обосновани и регистрирани в хронологична последователност. Тези резултати, разумно представени в подходящи форми, в съобразяване с изискванията на СС 1 Представяне на финансови отчети и СС 27 Консолидирани финансови отчети и отчитане на инвестициите в дъщерни предприятия служат на ръководството и собствениците на предприятието и за вземането на управленски решения във връзка с отстраняването на текущи и инцидентни проблеми, свързани с обичайната дейност. Те служат и за прогнозиране на бъдещото развитие. В тази връзка поради настъпилите с постановление № 251 от 17.10.2007 г. промени и допълнения в Националните счетоводните стандарти за финансови отчети за малки и средни предприятия, които са в сила от 01.01.2008 г., и с цел да сме полезни на бизнеса и външните потребители, посветихме това наше издание на представянето на информацията във финансовите отчети на предприятията, индивидуални и консолидирани.

Водени от убеждението, че тези отчети трябва да представляват вярна и честна картина на дейността на предприятията, изразяваме надеждата, че с разработката сме успели в максимална степен да уловим нормативно изискуемите и необходими подробности и да ги представим като насоки за успешна работа на счетоводителите, както и за подготовка на студентите по счетоводство.

Авторът ще приеме с благодарност всяко читателско мнение и предложение за допълване с пропусната информация в настоящата книга на бъдещи свои разработки.

Книги, подобни на "Финансови отчети"

Данъчно облагане 2024
-10%

Данъчно облагане 2024

Валентин Савов

31.50 лв.
Социално осигуряване 2024 година + достъп до сайт
-5%

Социално осигуряване 2024 година + достъп до сайт

Колектив

49.40 лв.
Социално осигуряване 2024 година
-5%

Социално осигуряване 2024 година

Колектив

43.70 лв.
Социално и здравно осигуряване 2024
-10%

Социално и здравно осигуряване 2024

Проф. д-р Нина Гевренова

26.10 лв.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2023
-5%

Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2023

Колектив

43.70 лв.

Други книги от Христина Колева

Коментари за "Финансови отчети"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах