Абонамент за бюлетин
Финансовите уроци на Марти
-10%

Финансовите уроци на Марти

ISBN: 9789547833890
Издател: Locus
Издадена: 2023
Брой страници: 124
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 23.00 лв.
Цена: 20.70 лв.
Как да подготвим децата си за света на парите

Осемгодишният Марти проявява силно любопитство към света на парите и е жаден да научи колкото се може повече за него. Откъде идват парите? Какво значи да си богат? Как и за какво да спестявам? За какво служат кредитите и застраховките? Тези и още много други въпроси постоянно кръжат из ума на Марти и докато намира отговорите, той става истински експерт по темата за парите.

Благодарение на неговите разкази, и ти ще добиеш първоначална финансова грамотност. Уроците на малкия Марти ще ти помогнат да разбереш как да си поставяш приоритети, как да харчиш разумно и какво означават основните понятия от финансовия свят, като приход и разход, депозит и ипотека, бизнес план, предприемаческо мислене, добър и лош кредит, видове застраховки и други.

Развиването на здравословни финансови навици от ранна възраст е важна предпоставка за това да управляваме парите си разумно в зряла възраст и като цяло да водим по-спокоен и по-качествен живот. За да култивират тези навици обаче, за децата не е достатъчно само да разберат какво означава приход и разход, заем и кредит, спестявания и инвестиции. Предимството на книгата на Илиян Бойчев е, че тя обяснява на малкия читател защо е толкова важно да се образова за света на парите и с какво ще му помогне това.

Защо е необходимо да спестяваме? Какво ще стане, ако вземем кредит, който не можем да връщаме? Какво ще ни даде финансовата независимост? Как да разграничаваме потребности от желания и прищевки? Какво ни осигурява работата и какво е нужно, за да напредваме в живота?

Съвременните деца имат нужда да достигнат до тези отговори и да осъзнаят защо определени знания ще им бъдат полезни в по-късна възраст. „Финансовите уроци на Марти“ ще ги въведе в света на парите по един лек и увлекателен начин – чрез истории и разговори от всекидневието на всяко дете.

Книги, подобни на "Финансовите уроци на Марти"

Моделът Story Brand

Моделът Story Brand

Доналд Милър

28.00 лв.
Единствената книга за финанси, която трябва да прочетеш

Единствената книга за финанси, която трябва да прочетеш

Мона Линке, Томас Кейл

19.90 лв.
Лидерът визионер
-10%

Лидерът визионер

Майкъл Хаят

25.20 лв.
Печели колкото наистина заслужаваш
-10%

Печели колкото наистина заслужаваш

Брайън Трейси

16.20 лв.
Данъчно облагане 2024
-10%

Данъчно облагане 2024

Валентин Савов

31.50 лв.

Други книги от Илиян Бойчев

Коментари за "Финансовите уроци на Марти"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах