Абонамент за бюлетин
Физиогномика и френология
-10%

Физиогномика и френология

ISBN: 9789545782084
Издател: Хелиопол
Издадена: 2010
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Езотерика и теософия
Всякога когато виждаме някого за пръв път,и сме само двамата или с други, нещо в нас създава някакво отношение и държане към нето. Кои са нещата, конто задействат интуицията ни? Обикновено посрещаме по облеклото и изпращаме по ума, но нещо друго ни говори кой човек ни е приятен и кой - не. Често болезнено и късно откриваме, че зад едно красиво лице или усмивка с времето „изплува' тежък и непоносим за нас характер; че сме се предоверили; че интуицията ни не е била на високо ниво и е била подведена от разума ни.

Можем ли въз основа на личен опит, на научни изследвания от областта на психологията, криминалистиката, биологията, статистиката и др., както и на съветите на безспорно посветени люде, да избегнем или намалим тежките разочарования в общуването, като отчитаме явните „сигнали" от формите на лицето, черепа,тялото?

Не е лесно, но можем да се научим, за което настоящата книга е едно полезно помагало. Тя представлява чудесна извадка на тема „физиогномика" от близо 7 хиляди беседи и писма на Учителя Петър Дънов, направена от една от най-доблестните му последователки.

Пишем ,"Учителя" с главна буква, защото историята на човечеството познава малко хора като него. Тях митологията нарича Dionis -,двойно родени" - веднъж от майка, втори път-когато у тях се е вселил Свети Дух. Такива в далечното минало са били Кришна, Орфей, Лао Дзъ, Мойсей и Буда, а в по- близкото - Мохамед, Св. Кирил, Нострадамус.

Техните учения имат милиони последователи в продължения на векове. В тях привържениците им намират своя вътрешен баланс.

Центърът по биопсихофизични явления към Югозападния университет - Благоевград, и Единение „ДЕН" прилагат научни методи за пряко измерване на влиянието на звук, образ, форми и ритми върху здравето на човека. Формите на лицето естествено представляват интерес в нашите научни разработки - освен че говорят за индивида, те въздействат и върху другите.

Именно затова, преди да започне своя 50-годишен цикъл от лекции, Петър Дънов изготвя стотици френологични анализи като този от е. 191-193. Неслучайно сред избраните за "отличници" от анализите му фигурират деца и внуци на най-известии български възрожденци.

Като пожелаваме приятно запознанство с физиогномиката, призоваваме читателите, които притежават копия или оригинали на френологични карти от Учителя Дънов, да ни потърсят за контакт.

Рецензенти:
проф. Антон Антонов - Председател на Научния съвет на Центъра по биопсихофизични явления към Югозападен университет - Благоевград

маг. инж. Живко Желев - Председател на УС на Единение "ДЕН" (Добруващо Единение за Народа)

Книги, подобни на "Физиогномика и френология"

Светлина за българите, том 6: Новите схващания на ученика
-10%

Светлина за българите, том 6: Новите схващания на ученика

Петър Дънов

24.30 лв.
Паневритмия: Въведение в упражненията
-10%

Паневритмия: Въведение в упражненията

Петър Дънов

21.60 лв.
Трите живота
-10%

Трите живота

Петър Дънов

21.60 лв.
Петър Дънов: За пътя на човешката душа

Петър Дънов: За пътя на човешката душа

Петър Дънов

9.95 лв.
Петър Дънов: За добродетелите и успеха

Петър Дънов: За добродетелите и успеха

Петър Дънов

9.95 лв.

Други книги от Петър Дънов

Коментари за "Физиогномика и френология"
В. - 07/12/2010
Днес от Благоевград - също 10 лв.
Залепено етикетче в/у цената от 8лв.

Todor Vachev - 22/11/2010
V petyk si kupih tazi kniga ot knijarnicata v Varna, tazi sreshtu katedralata. Cenata na knigata beshe 10 lv. Ne 8 ili 6.80 kakto pishe v saita. Osven tova iskam da popitam dali moga da si porycham pri vas knigi koito v momenta gi nqmate ne mojah da ig namerq na saita vi, stava vypros za knigite na Dr Paul Ekman

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах