Абонамент за бюлетин
Фердинанд Порше

Фердинанд Порше

ISBN: 9786197529098
Издател: Premium Books
Издадена: 2020
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Книгата представя белетризираната биография на великия немски конструктор Фердинанд Порше-старши, създал най-популярната кола на ХХ век – Volkswagen Käfer („Фолксваген Бръмбар“).

Изобретенията на Фердинанд Порше са актуални и днес. Всеки съвременен автомобил в една или друга степен е последовател на неговите забележителни модели.

Затова описанието на житейския път на Инженера ще бъде интересно за всеки човек, за когото думата „автомобил“ не е изпразнена от съдържание, а тайната на успеха на Порше е пример за изучаване – и може би подражание.

Биографичните разкази за Фердинанд Порше са илюстрирани с редки фотографии от различни периоди на живота му.

------------------------
По пътищата на света се движат разкошните бързи коли „Порше-911“. И ние неволно се обръщаме, когато този автомобил прелита покрай нас – толкова е красив и съвършен. Той е създаден от Фердинанд (Фери) Порше, син, ученик и съратник на своя велик предшественик, Инженера с главна буква – Фердинанд Порше. Освен това всеки ден виждаме по улиците на градовете, независимо в коя страна живеем, малките пъргави модели „Фолксваген Голф“. Това са потомците на същия онзи „народен автомобил“ (така се превежда названието „Фолксваген“), който получил запомнящото се име „Бръмбар“. Тази кола е създадена от Порше. Нещо повече, той е измислил множество технически решения, които се използват в автомобилите и днес, а ще се прилагат и в автомобилите на бъдещето. Убедително доказателство за това са състезателните болиди за Формула 1, построени на принципите, разработени от Фердинанд Порше... Този технически гений бил още грижовен, нежен баща. Неговата съдба, в която имало главозамайващи върхове и също такива стремителни рухвания, е невероятна.

Книги, подобни на "Фердинанд Порше"

Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.
Версаче - твърда корица

Версаче - твърда корица

Лайа Фаран Грейвс

24.90 лв.

Други книги от Николай Надеждин

Коментари за "Фердинанд Порше"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах