Абонамент за бюлетин
Училищен надзор, книга 1
-10%

Училищен надзор, книга 1

ISBN: 9789547615526
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2014
Брой страници: 456
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Това е „Училищен надзор”. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените... Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това... те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

„Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на 20 век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл „Патрули”, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на „учител” – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.”

Сергей Лукяненко

***

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

Аркадий Николаевич Шушпанов е роден в Иваново през 1976г. Прадядо му е бил благородник от рода Готовцев, чиято история е свързана с битката при Полтава. През 19-ти век рода Готовцев се свързват с костромския клон на рода на Пушкин.

Първата професионална публикация през 1997г. е на разказа му „Превращение“ в списание „Пулс“. В 1999г. неговият разказ „И от судеб защиты нет“ спечелил конкурса „Альтернативная реальность” и е публикуван в списание „Если” под името „Пролог“.

По образование е филолог, кандидат на филологическите науки – защитил дисертация на тема „Литературното творчество на Александра Богданова и утопическия роман в началото на 20-ти век“.

През 2004г. благодарение на литературното общество „Основа“ под ръководството на Е.Д.Глотов е публикуван авторския сборник „Тот в котором я“. В същата година става член на Съюза на писателите в Русия.

Взима участие в майсторския клас на Сергей Лукяненко („Роскон – 2006“) и на Ник Перумов („Еврокон – 2008“, „Рускон- 2010”). Разказът ”Печальный образ“ представен на фестивала за фантастика „Рускон- 2010“ е включен в сборника с най-добрите разкази „Завтра не будет Луны“.

Кинокритик, автор на десетки публикации свързани с филмовото изкуство в списание за фантастика „Если“. Към настоящия момент е корпоративен бизнес треньор.

Книги, подобни на "Училищен надзор, книга 1"

Този чаровен мъж

Този чаровен мъж

С. К. Макдонъл

25.00 лв.
Зората на Оникса

Зората на Оникса

Кейт Голдън

23.00 лв.
Странстващата Земя
-10%

Странстващата Земя

Лиу Цъсин

22.50 лв.
Деца на времето, книга 1
-10%

Деца на времето, книга 1

Ейдриън Чайковски

31.50 лв.
Владенията на краля на Аврора, книга 2
-5%

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

23.66 лв.

Други книги от Сергей Лукяненко

Коментари за "Училищен надзор, книга 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах