Абонамент за бюлетин
Утринните земи
-5%

Утринните земи

ISBN: 9789543652792
Издател: Еднорог
Издадена: 2023
Брой страници: 608
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x21.00
Корична цена: 28.90 лв.
Цена: 27.46 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
„Утринните земи“, трета част от епичната семейна сага на Филипа Грегъри, е завладяваща история за политически интриги и лични амбиции на фона на гражданска война и една силна, неподвластна на времето любов.

„Динамичен, завладяващ и основан на щателни проучвания, най-новият шедьовър на Филипа Грегъри е исторически роман в най-добрия му вид“. – Daily Express

„Както във всички завладяващи саги за няколко поколения, историята – продължителна, но никога скучна – гарантира удоволствие от това да видиш как едно семейство се разраства и процъфтява”. – Booklist

В третата част на нейната последна семейна сага кралицата на историческия роман Филипа Грегъри смесва дворцови интриги, дързък героизъм и съдбоносни тайни на фона на една разтърсена от гражданска война Англия от края на 17 век. След бестселърите „Мочурища“ и „Тъмни приливи“, в „Утринните земи“ отново се срещаме с непреклонната Алинор и нейното все по-голямо семейство, което се опитва да намери своето място в един постоянно променящ се свят. Той им предоставя много възможности, но ги изправя и пред още повече опасности.

През пролетта на 1685 г. на английския престол е Джеймс II, крал от династията на Стюартите, който се опитва да върне страната в лоното на католицизма. Това предизвиква множество брожения и пристигането на брата на Алинор – Нед, който се завръща от Америка, за да вземе участие в предстоящата война. Придружава го едно непокорно дете на Утринните земи – индианката Роуан, която води своя битка със стария свят, чиито ценности отказва да приеме.

След толкова години на политически и лични борби и за двамата, Нед не може да убеди Алинор, която е намерила покой със семейството си на брега на Темза, че има право да се присъедини към бунтовническата армия. Поостарели и помъдрели, те трябва да се примирят с това, че животът им никога няма да бъде спокоен и постоянно ще са изложени на всевъзможни изпитания и манипулации. Особено когато наблизо е интригантката Ливия.

След като преди години Ливия донесе толкова проблеми на Алинор и нейните близки, сега тя е придворна дама и най-довереният човек на новата кралица. Изглежда, че пътищата им никога повече няма да се пресекат, но ето че тя отново има нужда от тях. Ливия скроява сложен план за бягство, след като заради размириците кралицата е принудена да напусне двореца. Но тъй като все пак се съгласяват да помогнат, Алинор и бедното ѝ семейство, извоювало с тежък труд мястото си в обществото, получават невероятна награда. Те стават собственици на богатото имение в мочурищата, където някога са живели като по-нисши и от слуги.

Всички несгоди и предизвикателства само засилват връзката между Алинор и нейните потомци, разпръснати по цяла Англия и далеч извън нея. Филипа Грегъри отново впечатлява със своите открояващи се образи на силни и решени на всичко жени, които водят своите лични битки в един свят, доминиран изцяло от мъжете. Всяка от героините в „Утринните земи“ е изправена пред труден избор между това, което иска сърцето ѝ, и това, което знае, че е най-добро за нея.

Смесвайки реални с измислени герои, Грегъри създава автентичен портрет на една историческа епоха, в която се водят всевъзможни битки – политически, религиозни и такива за правото на свободен избор. В познатия ни завладяващ стил, тя разказва една напрегната, зашеметяваща история, разтърсена от съдбоносни сътресения, безумни амбиции, опасни тайни и предизвикателства. Възхищаваме се на нейните героини, решени да не се оставят да бъдат жертва на предразсъдъците и всевъзможните препятствия, с които постоянно се сблъскват.

Книги, подобни на "Утринните земи"

Три сестри, три кралици
-5%

Три сестри, три кралици

Филипа Грегъри

18.91 лв.
Аферата "Зелда"
-5%

Аферата "Зелда"

Филипа Грегъри

18.91 лв.
Другата кралица
-5%

Другата кралица

Филипа Грегъри

17.10 лв.
Тъмни приливи
-5%

Тъмни приливи

Филипа Грегъри

20.81 лв.
Вещицата
-5%

Вещицата

Филипа Грегъри

18.91 лв.

Други книги от Филипа Грегъри

Коментари за "Утринните земи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах