Абонамент за бюлетин
Управление на мрежи

Управление на мрежи

ISBN: 9789545358524
Издадена: 2015
Брой страници: 262
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 10.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Мениджмънт
Колекция "Европа - разбирана и правена".

Този труд е новаторски, защото надхвърля най-разпространените анализи в областта на стратегиите или на икономическите подходи, които изследват най-вече функциите за намаляване на разходите или преимуществата. Той също така е силно мотивиращ: Кристоф Асанс обяснява как капитализмът може (трябва?) да се развива в тази логика на мрежата, която позволява да се да се "помирят" социалните стремежи с конкурентоспособността.

Предприятието в мрежа е място за социализиране, което не нещо ново, но където много по-силно, отколкото преди, "стойността зависи от споделянето на знания, от обмен на подаръци, от спазването на дадената дума". Управлението в мрежа "се налага в сложен контекст", а мрежовият капитализъм, обединен чрез "социално сближаване" или "от принадлежност към една територия", е "допълнителен механизъм за произвеждане на богатство", способен да "въведе по-голямо социално сближаване в сравнение с пазарния капитализъм" или с "държавния капитализъм".
Мрежата трансформира механизмите за информация и социално преструктуриране и радикално и неизбежно вгражда социалното в рамките на предприятията и организациите. Ето защо Кристоф Асанс не претендира да дава урок на политиците на един капитализъм в криза, нито да изгражда утопия, плъзгаща се по темите на момента, а предлага да сподели своята оптимистична визия, построена върху задълбочен анализ. Мрежите вече са инсталирани. Сега ние трябва да ги разберем, за да ги управляваме в най-добрия случай в интерес на всички в подновената етика на общото благо. Но как в крайна сметка, in fine, тези мрежи и тяхното управление биха могли да се противопоставят на "бюрократичните скованости на държавата или на финансовите злоупотреби на пазарната икономика".

Кристоф Асанс е заместник-директор на Изследователска лаборатория по Мениджмънт "Larequoi", Висш институт по мениджмънт - университет на Версай. През 2014 г. печели Академична награда за изследвания в областта на управлението за приноса на книгата "Управление на мрежи".

Книги, подобни на "Управление на мрежи"

Ръководство на ефективния мениджър
-5%

Ръководство на ефективния мениджър

Д-р Владислав Цветанов

37.91 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Кредити - играта на богатите

Кредити - играта на богатите

Юли Тонкин

20.00 лв.
Промени в Търговския закон
-5%

Промени в Търговския закон

Проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, Костадинка Недкова

38.00 лв.
Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Джеймс Макграт

19.95 лв.

Други книги от Кристоф Асанс

Коментари за "Управление на мрежи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах