Абонамент за бюлетин
Удавеният свят
-10%

Удавеният свят

ISBN: 9789542836995
Издател: Сиела
Издадена: 2021
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Гениалният Джеймс Балард, автор на изключителните литературни емблеми „Империя на слънцето“, „Небостъргач“ и „Катастрофа“, ни предлага да посетим един евентуален бъдещ свят, в който природата отново е господар, а човекът е застрашен вид…

В близкото бъдеще светът се е завърнал в миналото…

Радиационните лъчения на Слънцето и глобалното затопляне са разтопили полярните шапки. Климатът напомня на тропическите условия от праисторическата епоха, гъста растителност е превзела руините на цивилизацията, свирепа и мутирала фауна дебне из мочурливите земи, някога величавият Лондон е наводнен. Няколко учени обаче ще се изправят пред този жесток естествен отбор и ще се опитат да се преборят с безмилостните му правила. В процеса обаче ще настъпи зловеща и неочаквана промяна – както на физическо, така и на психологическо ниво… защото с рухването на градската инфраструктура може би необратимо е започнало да рухва и самото човешко битие.

С излизането си „Удавеният свят“ катапултира името на Дж. Г. Балард във висшата лига на спекулативната проза. Обявен за един от най-силните и запомнящи се литературни гласове в сферата на новата научнофантастична вълна, британецът бързо се утвърждава като автор, който използва жанра само като отправна точка – всичко останало е солиден и неръждаем комплект от прогнози и коментари, които карат всеки читател да се чувства по-близо до истината и по-подготвен за бъдните дни… колкото и мрачни да са те!

Едновременно странно и страховито приключение сред екзотична пустош и потискаща власт, романът „Удавеният свят“ силно напомня на творчеството на Джоузеф Конрад.

Кингсли Еймис

Книги, подобни на "Удавеният свят"

Кажи сбогом на вятъра
-5%

Кажи сбогом на вятъра

Дж. Г. Балард

22.80 лв.
Владенията на краля на Аврора, книга 2

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

24.90 лв.
Невеста

Невеста

Али Хейзълууд

19.90 лв.
Един тъмен прозорец
-10%

Един тъмен прозорец

Рейчъл Гилиг

25.20 лв.
Сребърна песен, нощен пламък

Сребърна песен, нощен пламък

Амели Уън Джао

30.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дж. Г. Балард

Коментари за "Удавеният свят"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах