Абонамент за бюлетин
Тъгата - домашен любимец

Тъгата - домашен любимец

ISBN: 9786197456813
Издадена: 2022
Брой страници: 38
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Поезия
"Тъгата - домашен любимец" е една по-различна книга, съчетаваща поезия и музика в едно цяло. Дебютната поетична колекция на Росица Каркальова е поднесена с авторски изпълнения на класическа китара от нейния баща, музикантът Стефан Каркальов, чийто албум може да бъде изтеглен свободно чрез QR кода, публикуван в изданието.

"Зад стиховете на Росица Каркальова се крие богатата й душевност, която тя предлага да сподели с читателите. Нейната поезия е наситена с метафорични образи, някои парадоксални, други изненадващи, но винаги хармонично вплетени в до болка откровените й стихотворения."
Атанас Сугарев

"Тъгата свети. Не зная дали това, което не ни убива, ни прави по-силни, но осъмваме по-човечни. Откривам го всеки път, когато се срещна с Поезията и не спирам да се удивлявам как тъгата, болката, невъзможността да дишаш дори - се превръщат в красота и... прошка. Това ми причиниха стиховете на Росица Каркальова още при първата ни среща. Малко по-късно тя ме допусна и като съучастник тези стихове да заживеят между две корици и да потеглят към читателите си.

Благодаря й за доверието, но още повече ? благодаря, че е отгледала такава Тъга - безспорен белег за наличието на Поет. Ако животът допуска, (направо изисква!) компромиси, в Тъгата - домашен любимец е точно обратното. Няма никакъв компромис пред белия лист. Метафората те приютява в света на поета Росица и... не ти се излиза от там. Защото е тъжно, но е честно. И... много цветно. Самата Роси го е написала "И съм твърде цветна картина. Затова съм излязла от рамката." Очите й на художник светят през и над думите и ги опитомяват до една пораснала, извисена тъга, която ме връща на изходно положение - да не зная дали съм по-силна, но да съм уязвена от... човечност. Това не са редакторски признания, а читателски такива.

Скъпи читателю, ще те връхлетят и теб различни вълнения след срещата с поезията на Росица Каркальова и неизбежно ще станеш следващия съучастник в отглеждането на тъгата. Няма да е безболезнено, но ще е красиво!
На добър час!"

Камелия Кондова, редактор

Книги, подобни на "Тъгата - домашен любимец"

Амфибрахий в До мажор

Амфибрахий в До мажор

Ивайло Диманов

15.00 лв.
Пясъчни мълчания - поезия
-10%

Пясъчни мълчания - поезия

Радка Костадинова

13.50 лв.
Писалката на Господ - поезия

Писалката на Господ - поезия

Александър Ал. Хаджихристов

16.00 лв.
Детелина на хаоса
-10%

Детелина на хаоса

Иван Теофилов

13.50 лв.
Жените след Ева - поезия

Жените след Ева - поезия

Ирен Петрова

15.00 лв.

Други книги от Росица Каркальова

Коментари за "Тъгата - домашен любимец"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах