Абонамент за бюлетин
Този великолепен живот
-10%

Този великолепен живот

ISBN: 9786192590239
Издател: Ерго
Издадена: 2022
Брой страници: 476
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Оперна примадона, завладяла световните сцени с невероятния си глас, истинска Дива… Учител по музика, страстен колекционер на снимки, изрезки от вестници, записи… Млада жена, която тръгва по следите на своята майка… И една потулвана десетки години тайна, изплувала от куп захвърлени на битпазара стари снимки… Мъгляв, мрачен отрязък не само от живота на Дива, а и от близката история на Турция.

За този си роман авторката споделя, че е най-доброто ѝ творение с оглед на писателската техника, а в друго интервю признава: „…писах го с такъв трепет, както първата си книга“. Без да е биографична, книгата е основана върху реалното запознанство на писателката с Колекционера, който я боготвори.

А чрез образите на майката и дъщерята тя ни повежда в дебрите на човешката душа, из които се лутаме със затаен дъх, докато се изправим накрая сами пред въпроса: „Ами аз? Познавам ли се – кой съм, откъде съм дошъл на този свят, какъв съм?“


"Твоята земя, Джанса: точка върху картата, с географска ширина, географска дължина… Климат? Търся го… Пред очите ми се появява същинска игрословица: „Кратко лято – зной и суша, дълга зима – мраз, фъртуна”. Ако я разглеждаш като турист – планини, канари, пасища, води… Сега, на това място, обградено от планините, аз те слушам, загледана в снежните върхове… Повеждаш ме за ръка вдън горите, над нас – петроленозелен свод. Сърцето ми пърха, сърцето ми е в гърлото. Желанието плъзва от устата, като змия се обвива по цялото ми тяло. Галя змията, горя, очаквам. Стоиш далече, не се приближаваш, не ме прегръщаш. Мълчалив, замислен, угрижен… Кога за пръв път сънувах този сън? Кога прозрях?… Когато се любех с мъжа си, а стисках очи с все сила и исках да се изтръгна от тялото си ли? Тогава ли?…

Ти беше все по-набъбващата копринена буба в душата ми. Беше толкова непонятно чувство, че докато си тъчеше пашкула и оплиташе и мозъка ми, и сърцето ми, аз не можах да усетя, че те има, не можах да доловя бедата и да се предпазя. Сега стоя като истукана между Реката и Планината, между Земята и Небето, без да помръдвам, от страх, че само да пристъпя – и ще се сгромолясам, вече го знам…"

Книги, подобни на "Този великолепен живот"

Котешки писма
-10%

Котешки писма

Ойя Байдар

11.70 лв.
Изгубеното дар-слово
-10%

Изгубеното дар-слово

Ойя Байдар

10.80 лв.
Остана топлата им пепел
-10%

Остана топлата им пепел

Ойя Байдар

13.50 лв.
Портата на греха
-10%

Портата на греха

Ойя Байдар

16.20 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.

Други книги от Ойя Байдар

Коментари за "Този великолепен живот"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах