Абонамент за бюлетин
Тери Пратчет: Живот с бележки под линия
-10%

Тери Пратчет: Живот с бележки под линия

ISBN: 9789542840930
Издател: Сиела
Издадена: 2022
Брой страници: 500
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 35.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Когато сър Тери Пратчет поема на последното си пътешествие през 2015-а, една история остава неразказана – неговата собствена.

Създател на феноменалната серия от книги за Света на Диска, той е познат и обичан по цял свят заради живото му чувство за хумор и умението да разказва истински истории в един измислен свят. Но писателят е само едно от лицата на Тери Пратчет.

Преди смъртта си той работи по автобиография, която остава недовършена. Историята на едно момче с буйна фантазия (дори прекалено буйно според неговите учители), което израства, за да се превърне в любящ съпруг, грижовен баща и автор, написал повече от 50 бестселъра и посветен в рицарство за заслуги към литературата.

Сега книгата, която не успява да напише, е довършена от неговия личен асистент и близък приятел Роб Уилкинс. Използвайки записките на Тери Пратчет, собствените си спомени и множество интервюта, взети от семейството и колегите на писателя, Роб Уилкинс създава един жив портрет на човека зад твореца. От детството му до момента, в който не се сблъсква с предизвикателството на болестта на Алцхаймер.

Това е личен, красив и забавен мемоар, написан с много любов и анекдоти, които ще ни накарат да си спомним с усмивка за един от великаните на съвременната литература.

---------------

"Тери беше един от най-великите ни фантасти и несъмнено най-забавният. Бе толкова остроумен, колкото продуктивен - и това само по себе си казва много."
Джордж Р. Р. Мартин

"Гениалните, ексцентрични разсъждения на Пратчет върху природата на фантастичните светове и наситеното му чувство за хумор създадоха литературен жанр, който беше разпознаваемо и единствено негов."
Филипа Грегъри

Книги, подобни на "Тери Пратчет: Живот с бележки под линия"

Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.
Версаче - твърда корица

Версаче - твърда корица

Лайа Фаран Грейвс

24.90 лв.

Други книги от Роб Уилкинс

Коментари за "Тери Пратчет: Живот с бележки под линия"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах