Абонамент за бюлетин
Територията на моята любов
-10%

Територията на моята любов

ISBN: 9786191507016
Издател: Колибри
Издадена: 2015
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Кино, Театър, Биографична литература, Биографична литература
„Киното е моят живот“ – пише Никита Михалков в „Територията на моята любов“, Книгата на прочутия режисьор, актьор и продуцент е пример за ярка автобиографична проза. В нея личният живот и творчеството са неразривно преплетени. Като започва с родословното си дърво (сред предците му са боляри на Иван Грозни и великите руски художници Василий Суриков и Пьотр Кончаловски), Михалков преминава към спомени за майка си и за баща си, автор на химна на СССР и на химна на нова Русия. След крайно интересната история на взаимоотношенията с по-големия му брат, режисьора Андрей Кончаловски, авторът разказва за децата си – Ана, Надя, Степан и Артьом.

Нови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за личния му живот. За взимните чувства и драматичната раздяла с Анастасия Вертинска и за любовта на живота му – съпругата Татяна. За военната служба на Тихия океан и Камчатка... И, разбира се, за неговите роли и постановки.

Киноснимките са представен в книгата като завладяващ процес с много приключения и подводни камъни. Пред читателя се разбулват много тайни на актьорското и режисьорското майсторство. Задълбочени размисли се редуват с почти авантюристичната интрига и неподражаемия михалковски хумор.

------------

Никита Михалков е руски режисьор, сценарист, актьор и продуцент. Роден е в семейството на детския писател Сергей Владимирович Михалков и поетесата и преводачка Наталия Петровна Кончаловская. Брат е на режисьора Андрей Кончаловски. По бащина линия произхожда от старинния дворянски род Михалкови, известен още от 15 век. През 1974 г. е режисьорският му дебют „Свой сред чужди, чужд сред свои“, в който се изявява и като актьор и съсценарист. Филмът се радва на успех, затвърден от последвалите го „Незавършена пиеса за механично пиано“, „Няколко дни от живота на И. И. Обломов“, „Родня“ и други. Филмът му от 1994 г. „Изпепелени от слънцето“ печели „Златна палма“ от Международният кинофестивал в Кан и „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

През 1998 г Михалков е избран за председател на ръководството на Съюза на кинематографистите в Руската федерация. Същата година снима суперпродукцията „Сибирският бръснар“, чийто бюджет възлиза на 45 милиона долара. На Международния кинофестивал във Венеция през 2007 г. Никита Михалков получава „Златен лъв“ за филма си „12“.

Книги, подобни на "Територията на моята любов"

Латерна магика
-10%

Латерна магика

Ингмар Бергман

18.00 лв.
Катрин Деньов. Моята неустоима красота
-10%

Катрин Деньов. Моята неустоима красота

Елизавета Бута

15.29 лв.
Необикновеният живот на един обикновен човек - Мемоари
-10%

Необикновеният живот на един обикновен човек - Мемоари

Пол Нюман

22.50 лв.
Отвъд магическата пръчка
-10%

Отвъд магическата пръчка

Том Фелтън

20.70 лв.
Най-великите киноактриси на XX век
-10%

Най-великите киноактриси на XX век

Гита Голдберг

19.71 лв.

Допълнителни материали Други книги от Никита Михалков

Коментари за "Територията на моята любов"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах