Абонамент за бюлетин
Тайните символи на доларовата банкнота
-5%

Тайните символи на доларовата банкнота

Издател: Дилок
Издадена: 2006
Брой страници: 176
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 9.00 лв.
Цена: 8.55 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Тайни и загадки
Дейвид Овасън разкрива отдавна забулените загадки на долара и изследва сложността и магията на многобройните му символи...

Сред многото очарователни тайни, разкрити от Овасън, са:

Науките за символите, религията и магията са включени в създаването на доларовата банкнота: „Окото на провидението в сияен триъгълник” е широко известен масонски символ, думите "Ex Pluribus Unum" са ранно християнски, а петолъчната звезда е магически символ, свързан с продължителността и времето.
Номерологията играе съществена роля при проектирането на доларовата банкнота. Един от примерите с числото 13, което доминира в проекта, включително 13 случая на числото 13 на обратната страна на банкнотата.
Орелът, представен върху първоначалния Държавен печат, е много различен от този, който се появява днес върху печата и доларовата банкнота. Един от първите проекти за печата със сигурност включва образа на феникс и това може да е повлияло върху формата на орела в един от ранните проекти.


Елементите на сложния графичен дизайн на долара датират от Бащите основатели и повечето от хората не осъзнават по-дълбокия им смисъл. Сега един експерт по тайнствения символизъм разкрива очарователните тайни значения, криещи се зад дизайна на парите, които се използват в целия свят.
В “Тайните символи на доларовата банкнота" Дейвид Овасън изследва визуалната сложност и магията зад най-влиятелната валута на света. Овасън твърди, че някои от символите на Държавния печат представляват принципите на младата република и че техният произход е скрит в течение на времето. Доларовата банкнота е нещо повече от валута на САЩ - тя е структурирана по такъв начин, че да демонстрира мястото на американската нация в света и класическите корени на борбата й за свобода.

Дейвид Овасън е признат авторитет в областта на тайнствения символизъм. Неговите изследвания върху доларовата банкнота разкриват библейски и класически препратки, както и символи, извлечени от такива общества като розенкройцерите и франкмасоните, които са последователи на езотеричната мисъл. Затова препоръчваме да си намерите доларова банкнота и да се подготвите за безпрецедентен урок по история.

Книги, подобни на "Тайните символи на доларовата банкнота"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Дейвид Овасън

Коментари за "Тайните символи на доларовата банкнота"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах