Абонамент за бюлетин
Тайните, които не разкрихме
-10%

Тайните, които не разкрихме

ISBN: 9786191710881
Издател: Orange books
Издадена: 2019
Брой страници: 416
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x23.00
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 22.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Биографична литература
В разгара на Студената война две секретарки са изтеглени от машинописния отдел на ЦРУ за участие в оперативна мисия, каквато се случва само веднъж в живота. Задачата им е тайно да измъкнат ръкописа на романа „Доктор Живаго“ от СССР, където никой не смее да го издаде, и да помогнат шедьовърът на Борис Пастернак да бъде публикуван в целия свят. Очарователната Сали Форестър е опитен разузнавач.

Тя е превърнала в оръжие дарбата си да използва своята изкусителна привлекателност, за да убеждава могъщи и влиятелни мъже да споделят тайните си с нея. Ирина е начинаеща, но под ръководството на Сали бързо се научава как да се слива с обстановката, незабелязано да пренася и да доставя секретни документи.

„Тайните, които не разкрихме“ обединява една легендарна любовна история от света на литературата – продължилата цели десетилетия афера между Пастернак и неговата любовница и муза Олга Ивинская, която е била заточена в „Гулаг“ заради него и е вдъхновила образа на Лара в „Доктор Живаго“ – с разказа за две жени, посветили живота си на невероятни шпионски интриги. Действието се пренася от удобната дача на Пастернак край Москва до нечовешките условия на живот в лагерите, от коридорите на властта във Вашингтон до висшето общество в Париж и Милано.

„Тайните, които не разкрихме“ улавя един преломен и ключов момент от литературната история и го предава със завладяваща сила на емоциите и изключително внимание към детайлите на епохата. А в центъра на този незабравим дебютен роман е непоколебимата вяра в силата на едно произведение на изкуството да промени света.

Книги, подобни на "Тайните, които не разкрихме"

Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Еуфория - Роман за Силвия Плат
-10%

Еуфория - Роман за Силвия Плат

Елин Кулхед

21.60 лв.
Грейс от Монако
-10%

Грейс от Монако

Кери Мейер

21.60 лв.
Мадам Екзюпери и звездите на небето

Мадам Екзюпери и звездите на небето

Софи Вияр

24.90 лв.

Други книги от Лара Прескот

Коментари за "Тайните, които не разкрихме"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах