Абонамент за бюлетин
Сърце на длан
-5%

Сърце на длан

ISBN: 9786190101215
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2017
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 23.75 лв.
Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“, с над 1200 предавания от 1995 г. насам. От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче“. Член е на Съюза на българските журналисти. Автор е на няколкостотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в трите му книги „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“ и „Някъде там“. Носител е на награди, сред които Специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена“ (2005) – за репортаж от психиатричната болница в с. Пастра, общ. Рила; Годишната награда на СБЖ в раздел „Радиожурналистика“ (2007) – за репортерско разследване, показващо недомислиците и униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа; „Пазител на традициите 2015“ в категория „Личност“; грамота от Петите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ (2016) и др.

------------------

Това е четвъртата ми книга. Приликата с предишните три е свързана най-вече с репортажите ми от малки населени места. Такива, за които почти липсва информация в интернет пространството и в които живеят на пръв поглед най-обикновени, но за мен – необикновени хора.

Другата разлика е, че реших да публикувам тук много интервюта, 11 на брой, с едни от най-популярните личности в съвременна България.

И известните, и неизвестните хора, които съм срещал и за които разказвам в тази книга, си приличат по едно. Бяха изключително откровени в диалозите с мен – едните из мегданите, улиците, магазините, кръчмите, градинките и баирите на забутаните селца, другите – чрез интервютата и гостуванията в предаването „Нощен хоризонт“. Споделеното от тях в ефира на Българското национално радио – в дневните репортажи и в нощните разговори – по един или друг начин е безценно за културното ни богатство, затова вече е и част от Златния фонд на БНР.

- Румен Стоичков

Книги, подобни на "Сърце на длан"

Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"
-5%

Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"

Румен Стоичков

28.41 лв.
Броеница от гласове
-5%

Броеница от гласове

Румен Стоичков

28.41 лв.
Полъх от дълбините
-5%

Полъх от дълбините

Румен Стоичков

23.75 лв.
Чепън. Три уши. Въртоп планина
-10%

Чепън. Три уши. Въртоп планина

Димитър Тонин

22.50 лв.
Мистичните пътеки на България
-10%

Мистичните пътеки на България

Ирена Григорова

16.20 лв.

Други книги от Румен Стоичков

Коментари за "Сърце на длан"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах