Абонамент за бюлетин
Съвременна комуникация без думи

Съвременна комуникация без думи

ISBN: 9786199009031
Издател: Едикта
Издадена: 2015
Брой страници: 832
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 52.00 лв.
Цена: 52.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Д-р Аджит Кулкарни изследва задълбочено езика на тялото в новата си книга „Съвременна комуникация без думи”. Интересът му е провокиран от невъзможността да разчита само на думите при работата си с пациенти и студенти. След като разбира колко несъвършена е речта като изразно средство, започва да изследва жестовете и позите, за да разбере пълното послание, отправено към него като лекар и преподавател. В стремежа си да разбере тоталността, д-р Кулкарни изучава eзика на тялото и невербалната комуникация повече от 20 години. Естественият резултат от всички негови проучвания по темата е книгата „Съвременна комуникация без думи”.

Ако Вие сте:
- Учител
- Лекар
- Психолог
- Психиатър
- Студент
- Бизнесмен
- Актьор
или сте човек, който се интересува от начина, по който собственото Ви тяло комуникира със заобикалящата го среда, то тази книга ще Ви помогне да разберете себе си и околните по-добре.

„Разбирането на уникалната комбинация от вербални и невербални изразни средства на пациента е от изключителна важност в практиката”, това е посланието, което д-р Кулкарни отправя към всички лекари.

Книгата „Съвременна комуникация без думи” включва четири глави, разделени в части.

І. Въведение – Кинезиката като наука, история и разбиране на езика като цяло.
ІІ. За комуникацията... – чрез езика на тялото са представени комуникационните умения, вътрепсихичната комуникация, тишината и характерните особености на езика на тялото.
ІІІ. Елементи от езика на тялото – външен вид, жестове, пози, израз на лицето, израз на очите, глас и интонация, пространство и дистанция, тактилна комуникация, речник на езика на тялото и универсални жестове.
ІV. Хомеопатична гледна точка – значение на езика на тялото в хомеопатията, основните модели на поведение и Materia Medica, царствата и езикът на тялото, откриване на модели, съвети за успешна практика, клиничен реперториум на езика на тялото, учене чрез случаи.

Д-р Кулкарни представя това изключително подробно изследване за невербалната комуникация с прецизността на учен и с опита на практик. Неговата книга ще Ви помогне да разберете по-добре себе си и околните, да подобрите комуникацията си и да предавате посланията си така, че да бъдат чути и разбрани. Всички примери в книгата са от лекарската практика на д-р Кулкарни, на базата на дългогодишния му опит. Ако сте лекар и се интересувате от хомеопатия, тази книга ще Ви помогне за развитие на практиката Ви и да подобрите разбирането си за концепцията за тоталност, а клиничният Реперториум ще ви помогне при избора на най-подходящото лекарство.

И най-доброто за накрая – тази книга Ви предлага не само описания на различни ситуации, пози и жестове, свързани с реални житейски ситуации, но и над 800 цветни илюстрации.

Книги, подобни на "Съвременна комуникация без думи"

Имате 3 минути
-10%

Имате 3 минути

Брант Пинвидич

17.10 лв.
Как да говорим с всеки във всяка ситуация
-10%

Как да говорим с всеки във всяка ситуация

Ема Сарджънт, Тим Фиърън

16.20 лв.
Без компромис?
-5%

Без компромис?

Крис Вос

17.10 лв.
Как да разчетем хората
-10%

Как да разчетем хората

Рита Картър

16.11 лв.
Изкуството да водим разговор

Изкуството да водим разговор

Лейл Лоундз

17.95 лв.

Други книги от Д-р Аджит Кулкарни

Коментари за "Съвременна комуникация без думи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах