Абонамент за бюлетин
Събрани съчинения, том 12

Събрани съчинения, том 12

ISBN: 9786197626179
Издател: Нике
Издадена: 2023
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 25.00 лв.
Том номер 12 от Събраните съчинения на Йордан Радичков е финалният том от поредицата. С него читателите ще разполагат с пълното литературно наследство на майстора на словото.

Финалният том от поредицата съдържа публицистични текстове на автора, писани по различни поводи, големи събития и злободневни такива. В тях отново отчетливо се чува авторския почерк на Радичков. Заедно с публицистичните текстове, читателят ще открие множество слова по различни поводи и есета, текстове за изтъкнати писатели и хора на изкуството.

Една от най-любопитните части на тома са текстовете от архива на автора. Това са различни никога досега непоказвани нахвърляни текстове, някои от които може би са щели да се превърнат в нови разкази на автора.

--------------------------

Йордан Радичков. Събрани съчинения е плод на дългогодишен труд и една от основните цели на издателство Нике. Събирайки на едно място многообразието на Радичковото творчество, поместено в период от повече от четиредесет години, е важно за нас и бъдещите изследователи на автора.

С томовете на Йордан Радичков успяваме да представим в събран вид различните творчески търсения на автора, неговите неиздавани разкази, неговите добре познати сборници с разкази, новели, романи и детски книги. И по този начин да разкажем за многообхватността на творчеството на Йордан Радичков. За първи път в томовете са включени много непубликувани досега текстове, работни варианти на негови произведения, и са показани досега неизвестни избрани снимки из живота на писателя.

Събрани съчинения на Радичков е и единствено по рода си академично издание. То включва богат справочен апарат, който съдържа бележки, които сравняват първите и последните варианти на произведенията и разликите между тях. В томовете има и показалци на имената, топографията и редките думи и има встъпителна и заключителна студия от съставителите. Събраните съчинения на Йордан Радичков са изготвени с безценната помощ на професор Инна Пелева, която е един от големите познавачи на творчеството на Йордан Радичков и професор Мария Младенова, която създаде един от най-пълните справочници за творчеството на Радичков - Биобиблиография.

От издателството

Книги, подобни на "Събрани съчинения, том 12"

Събрани съчинения, том 11: Интервюта

Събрани съчинения, том 11: Интервюта

Йордан Радичков

25.00 лв.
Луда трева

Луда трева

Йордан Радичков

18.00 лв.
Дърворезачка

Дърворезачка

Йордан Радичков

18.00 лв.
Заекът

Заекът

Йордан Радичков

18.00 лв.
Бомбето

Бомбето

Йордан Радичков

18.00 лв.

Други книги от Йордан Радичков

Коментари за "Събрани съчинения, том 12"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах