Абонамент за бюлетин
Стъклени съдби
-10%

Стъклени съдби

ISBN: 9786191642878
Издател: Enthusiast
Издадена: 2018
Брой страници: 504
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Представете си, че сте единствено дете на родителите си, но един ден на вратата ви почука вашият близнак.
Как ще реагирате, ако се окаже, че на двучасов полет разстояние живее друг ваш близнак? А на другия край на света – трети?
Всъщност няма смисъл да си го представяте. Днес всичко това е възможно, и то без клониране.

Романът „Стъклени съдби“ на Людмила Филипова разказва историята на четирима близнаци, родени от четири различни майки в различни страни и различни години. Едно ужасно престъпление обаче преплита съдбите им въпреки всички обстоятелства.

Писателката създава книга прецедент, посветена на скритата от обществото глобална търговия с човешки ембриони и генетичен материал, в която разглежда и рисковете от асистираната човешка репродукция.

И тук не става дума за бъдещето, а за реални събития и данни. Днес по света има десетки милиони замразени ембриони. Малцина обаче предполагат как този факт променя всичко около нас.
***
„Стъклени съдби“ е бестселър, който освен многото си почитатели вече е спечелил и няколко световни награди: Prix du livre européen (2008), Hidden River (2009) и една от най-престижните руски награди Yugra. Номиниран е и за българската Роман на годината за 2009 г. Публикуван е в България, Сърбия и Русия, като в последната са продадени над 200 000 копия. Това е първият български роман, посветен на глобалните проблеми, свързани с търговията на човешки ембриони и генетичен материал, както и с технологиите за асистирана човешка репродукция.

---------------------

Людмила Филипова следва магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е специалност „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и има магистърска степен по мениджмънт от „Сити Юнивърсити“ САЩ. През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Участник е в българските антарктически експедиции през 2015, 2016 и 2018 г.

Автор е на книгите „Анатомия на илюзиите“ (2006), „Червено злато“ (2007), „Стъклени съдби“ (2008), „Мастиленият лабиринт“ (2009), „Антихтонът на Данте“ (2010), „Аномалия“ (2011), „Печатна грешка“ (2012), „Където се раждат ангелите“ (2013), „Войната на буквите“ (2014), документалната книга „Пътуване до Края на света“ (2015) и „Смисълът“ (2017), някои от които са преведени и издадени в Америка, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи документален филм с участието на Людмила Филипова по романа ѝ „Мастиленият лабиринт“. През 2011 г. е наградена с отличието Жена на годината. Книгите ѝ са преиздавани многократно в големи тиражи. Член е на APECS и на БАИ. Има номинации в престижни международни литературни конкурси.

Повече за Людмила Филипова на www.ludmilafilipova.com

Книги, подобни на "Стъклени съдби"

Войната на верите
-10%

Войната на верите

Людмила Филипова

21.60 лв.
Аномалия
-10%

Аномалия

Людмила Филипова

19.80 лв.
Божият ген
-10%

Божият ген

Людмила Филипова

19.80 лв.
Печатна грешка
-10%

Печатна грешка

Людмила Филипова

18.00 лв.
Където се ражда слънцето
-10%

Където се ражда слънцето

Людмила Филипова

19.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Людмила Филипова

Коментари за "Стъклени съдби"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах