Абонамент за бюлетин
Странник съм в този свят...
-10%

Странник съм в този свят...

Издател: Кибеа
Издадена: 2012
Брой страници: 148
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.50x15.50
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Езотерика и теософия
Има хора, които идват на земята не за да живеят щастливо, а за да направят живота на другите щастлив. Те приемат една висока идея и я следват неотклонно. Живеят в обществото, но не му се подчиняват. Защото подчиняват себе си тотално на нещо по-висше и универсално, което включва щастието на всички. Такива хора живеят, за да проправят пътека към бъдещето. Те са истинските творци на прогреса. Желаят го, прозират най-правилния път към него, постигат го и с това проправят диря и за останалите.

Тази книга е за Петър Дънов и Борис Георгиев. Двама българи разкъсали обръча на националното самосъзнание и постигнали усещането за универсалност. И двамата са известни със своята безкомпромисност по пътя към съвършенството. Единият е създател на учение за себереализация, а другият твори изкуство, граничещо със съвършенството.

Книгата не е подчинена на стремежа те да бъдат идеализирани. Тя просто разказва защо и двамата са казвали за себе си: Странник съм..., и разкрива дълбоката духовна връзка между двама извисени творци, кодирана дълбоко в тяхната съкровена душевност, в истинското им съзидателно аз.

В „Странник съм в този свят...“ ще ги срещнете като самотници в живота. Самотници, победили самотността, превръщайки я в песен, която тази книга ви дава възможност да чуете. И в образ, който можете да видите. Книгата е за двама странници по пътя на вечния живот.

-------------------------

За автора

Милка Кралева е родена в Бургас, в семейството на Крали Кралев, един от тези ученици на Учителя, които съхраниха неговата книжнина. Атмосферата в семейството, честите срещи с шепата, останали от близкото обкръжение на Петър Дънов ученици, създават условия за нея да навлезе по-дълбоко във философското учение на Петър Дънов и да го направи свой източник на здравомислие за цял живот.

Като музикант с академично образование, Милка Кралева свързва интересите си и с музиката на Учителя. В резултат на това съставя първата си книга „Сила Жива.

Ново разбиране за музиката. Петър Дънов“ (1993), в която обединява казаното от Учителя за философската, изпълнителската и енергийната същност на музиката.

Веднага след демократичните промени Милка Кралева създава списание „Сила и Живот“, посветено на Петър Дънов и като негов автор и съставител издава 11 тематични броя, в които са публикувани много неиздавани дотогава материали.

Най-значителната й творба е издадената от ИК „Кибеа“ през 2001 г. биографична книга-албум „Учителят Петър Дънов. Живот и учение“. В нея, на основата на богат архив от документи, се разкриват неизвестни истини за живота на българския духовен просветител. Тази книга запълва едно пространство в българската духовна история, дълго време изкуствено поддържано в състояние на вакуум.

През 2001 г. Милка Кралева емигрира в САЩ. Нейният свободен дух и и сега работи за интеграцията на името на Петър Дънов с постиженията на световната духовна мисъл.

Милка Кралева е съставител на книгите „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“ (1999), „Мисловен календар“ (1999), „Няма престъпна любов“ (2001), „Раждането на новия свят“ (2009), издания на ИК „Кибеа“.

Книги, подобни на "Странник съм в този свят..."

Магия с връв и възли
-10%

Магия с връв и възли

Бранди Уилямс

19.80 лв.
Предстоящото велико пробуждане
-10%

Предстоящото велико пробуждане

Боб Фрисъл

17.99 лв.
Езотериката на бъдещето
-5%

Езотериката на бъдещето

Брад Олсън

42.75 лв.
Езотериката на бъдещето - твърда корица
-5%

Езотериката на бъдещето - твърда корица

Брад Олсън

61.75 лв.
Светлина за българите, том 6: Новите схващания на ученика
-10%

Светлина за българите, том 6: Новите схващания на ученика

Петър Дънов

24.30 лв.

Други книги от Милка Кралева

Коментари за "Странник съм в този свят..."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах