Абонамент за бюлетин
Стопанските абсурди на българския комунизъм. Интимната изповед на ДС за икономиката
-10%

Стопанските абсурди на българския комунизъм. Интимната изповед на ДС за икономиката

ISBN: 9789542838906
Издател: Сиела
Издадена: 2022
Брой страници: 580
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 29.90 лв.
Цена: 26.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Политика, публицистика, медии, Политика
Вили Лилков дава едно от най-силните оръжия срещу Голямата лъжа за комунизма…

В настоящата книга проф. Лилков представя и анализира документи за истинското състояние и абсурдите на социалистическата икономика, заставайки срещу лъжата, която много години опитва да се представи като истина!

"Вили Лилков дава едно от най-силните оръжия срещу Голямата лъжа за комунизма… Той систематизира огромен обем факти: секретни донесения на ДС, доклади на Комитета за държавен и народен контрол и на местни партийни секретари; ползва спомени и закъснели откровения на лица от висшата номенклатура; цитира официални документи и чужди изследвания по тематиката. Всичко това подлага на анализ и прави своите безпощадни заключения.
Тази книга е предназначена и за учителите по история, за учените икономисти и историци, за преподавателите в университетите… Обективните изследователи на това минало ще си дадат сметка за това в каква степен тоталитарният режим е разрушил морала и трудолюбието на хората, ще намерят дълбоките корени на ендемичната корупция, на кражбите и на разхищенията, на ширещата се омраза и недоверие към демокрацията."

Иван Костов: Из предговора към книгата

-------------------
Откъс

В книгата за първи път се публикува систематизирана информация от литерните дела за трудовата и технологичната дисциплина на социалистическия работник, амортизираните производствени фондове и тежките условия на работа, за планираните загуби, работата на дотации и фалшификациите на стопанските резултати. Читателят ще остане изненадан от броя на трудовите злополуки, авариите и пожарите, масовите кражби, нехайството и безотговорността в производството, които предопределят ниско качество на продукцията, брак и залежали стоки и беден вътрешен пазар. Представени са данни и документи за губещия износ и ограбването на задграничните дружества, за работата в условия на реален фалит на фабрики и заводи, на АПК и ТКЗС, както и за дейността на научно-техническото разузнаване, което чрез кражби на научно-технически информации, изделия, машини и технологии от капиталистическите страни се превръща в „двигател на прогреса“ в сферата на електрониката, фармацията, битовата химия, военното производство и др.

Информацията от литерните дела, отчетите на БНБ, които дълги години бяха недостъпни, разсекретените анализи и доклади на ръководителите на ДС и МВР и признанията на комунистическите вождове след 1989 г. безкомпромисно разбиват митовете на комунистическата пропаганда за цветущото състояние на икономиката в НРБ и показват истинското лице на разрухата, която БКП остави след себе си. В настоящата книга документите застават срещу лъжата, която много години опитва да се представи като истина!

Книгата се препоръчва и за соцносталгици, но задължително с чувство за хумор, защото много от документалните факти са толкова шокиращи и непосилни за възприемане от здравия разум, че единственият начин за това е смехът!

------------------
Вили Лилков е професор по физика, доктор на науките. Женен, с трима сина. Дългогодишен ръководител на катедра „Физика“ в МГУ „Св. Иван Рилски“. Проучва в архивите на ДС документите, които са пряко свидетелство за репресивната политика на БКП спрямо националния елит и неговото ликвидиране след „Девети“. Автор е на книгата „Доблест и наказание“ и е съавтор с Христо Христов на книгите „Бивши хора“ и „Погубената България“.

Книги, подобни на "Стопанските абсурди на българския комунизъм. Интимната изповед на ДС за икономиката"

Наши хора по класификацията на БКП
-10%

Наши хора по класификацията на БКП

Вили Лилков

27.00 лв.
Технофеодализъм
-5%

Технофеодализъм

Янис Варуфакис

17.96 лв.
Държавата търговец
-5%

Държавата търговец

Кирил А. Фурсов

25.65 лв.
Държавата търговец - твърда корица
-5%

Държавата търговец - твърда корица

Кирил А. Фурсов

30.31 лв.
Кратка история на равенството
-5%

Кратка история на равенството

Тома Пикети

20.71 лв.

Допълнителни материали Други книги от Вили Лилков

Коментари за "Стопанските абсурди на българския комунизъм. Интимната изповед на ДС за икономиката"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах