Абонамент за бюлетин
Списък с желания

Списък с желания

ISBN: 9789542612995
Издател: Хермес
Издадена: 2014
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.95 лв.
Цена: 14.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Любовни романи, Чиклит
Ема Райс живее под наем в Ливърпул и работи като сценарист на анимационни филмчета. Тя харесва работата си въпреки налудничавите идеи на шефа си и факта, че компанията се намира на ръба на оцеляването.

Ема се разделя с привлекателния и грижовен Роб, мъжа мечта на всяка жена, защото не изпитва чувства към него. Само шест месеца преди да навърши тридесет, тя открива списък с желания, за чието съществуване е забравила. Съставен преди петнайсет години от Ема и приятелките й, списъкът включва дванадесет неща, които трябва да направиш, преди да навършиш тридесет.

Ема осъзнава, че някога е мечтала да види Северното сияние, да спи под звездите, да се научи да свири на китара, да скочи с парашут, да работи като интериорен дизайнер и да срещне мъжа, за когото ще се омъжи. И че половин година преди големия ден не е изпълнила нито едно от желанията си.

Ема решава да сложи край на посредственото си съществуване. Чаровният й съсед Мат, който работи като фотограф и пътува до най-отдалечените кътчета на света, й помага да сбъдне желанията си.

С наближаването на рождения си ден обаче Ема разбира, че с времето хората и мечтите се променят...

Преди да стане писателка, Джейн Уолстънхолм (Джейн Костело е псевдоним, измислен от агента й) е работила като редактор във вестниците Ливърпул Еко и Дейли Мейл. На 28 години е назначена за главен редактор на Ливърпул Дейли Поуст, което я прави най-младата жена, заемала тази длъжност в голям ежедневник във Великобритания. Докато е в майчинство с първото си дете, Джейн решава, че е настъпил моментът да осъществи мечтата си да напише книга. Тя постига успех още с първия си роман - "Шаферки", който влиза в бестселъровите класации във Великобритания и е номиниран за няколко награди. Идеята за сюжета й хрумва на сватбената церемония на една от приятелките й. Тогава тя осъзнава, че сватбите дават богат материал за истории за любов и приятелство. Следващият роман на Джейн Костело - "Почти женени", достига още по-високи продажби и за него авторката печели престижния приз "Най-добра романтична комедия" през 2010 г., присъден й от Асоциацията на романтичните писателки. Тя получи отличието на тържествената церемония по случай 50-ия юбилей на Асоциацията. Младата писателка е много горда с тази награда, защото победителят се излъчва след гласуване, проведено не само сред читатели, но и сред най-изтъкнатите писателки на дамски четива. Третият роман на Джейн Костело - "Нежененият ми приятел", попада в челната десетка на най-продаваните книги във Великобритания няколко месеца след появата си на пазара.

Макар и все още млада писателка, Джейн Костело е на път да се нареди до големите имена в жанра на дамските четива. Агенцията, която представлява автори като Лий Чайлд и Майкъл Конъли, се е ангажирала много сериозно с налагането на романите на Джейн Костело на книжния пазар. Правата за тях са продадени в петнадесет страни. Авторката е подписала договор за едно заглавие годишно, а единият от романите й вече е под опция в голяма филмова студия. На книжния пазар във Великобритания се появи и най-новият роман на авторката - "Бягащото момиче", четвърти поред.

Книги, подобни на "Списък с желания"

Какво си пожелаваш
-10%

Какво си пожелаваш

Катрин Сентър

19.80 лв.
Идеална Коледа в Париж

Идеална Коледа в Париж

Манди Багот

19.90 лв.
Новите 50
-10%

Новите 50

Памела Сатран

14.40 лв.
Прокълнатите сестри от Тоскана
-5%

Прокълнатите сестри от Тоскана

Лори Нелсън Шпилман

18.91 лв.
Тайната история на Кейти Лавендър
-10%

Тайната история на Кейти Лавендър

Ерика Джеймс

15.29 лв.

Други книги от Джейн Костело

Коментари за "Списък с желания"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах