Абонамент за бюлетин
Списъкът
-5%

Списъкът

ISBN: 9786191651122
Издател: Ергон
Издадена: 2021
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Шведска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Джон Адърли се събужда в болнично легло в Балтимор, целият надупчен от куршуми. В азмътеното съзнание на федералния агент под прикритие се въртят ужасяващи сцени от собствения му разстрел и пулсира мисълта, че по чудо е останал жив. А на метри от него, в съседното легло е човекът, който само преди 24 часа е насочил пистолет в главата му.

Десет години по-рано в малкото шведско градче Карлстад полицията издирва Емели Бюрвал, наследница на милиардерска фамилия. Хеймер и Сисела Бюрвал се боят, че дъщеря им е отвлечена, но никой не ги търси за откуп. Един беден младеж е арестуван по подозрение в убийството на Емели, но той отрича обвиненията, труп няма и заподозреният не може да бъде съден. Когато това студено досие попада в ръцете на Адърли, той изживява истински шок. Джон осъзнава, че има специален интерес към изчезването на Емели Бюрвал. Условието му да бъде прехвърлен като следовател в Карлстад си е чисто изнудване. Съгласието на ФБР идва със смразяващото: „Сбогом Джон. Вече си сам“.

В новата си роля Джон е изправен пред остър недостиг на време и куп въпроси: що за странен списък е татуиран върху ръката на Емели? Защо последното квадратче е белязано с кръв? Кой е направил снимката със списъка – самата Емели, или някой є е „помогнал“? Какво всъщност е станало и къде е момичето? Джон не може да напредне с разследването без да се разкрие, а направи ли това – картелът, в който е бил внедрен, ще го надуши; присъдата за предателство е смърт. Последното разкритие на Джон отприщва ада. Той има само деветнайсет часа да направи следващия си ход.

------------------------
ПЕТЕР МОЛИН е журналист, ПЕТЕР НИСТРЬОМ – актьор, театрален режисьор и сценарист. Израснали заедно в малко шведско градче, приятелите пишат първия си „трилър“ на 10 годишна възраст. „Списъкът“ е техният дълбок пробив в привилегированата и опасна територия на скандинавския „черен роман“, завзета от световноизвестни имена. Но какъв пробив само! Появата на „Списъкът“ е СЕНЗАЦИЯ – никой не може да повярва, че такъв зашеметяващ трилър е написан от дебютанти. За по-малко от година само в Швеция са продадени над 100000 копия, „Списъкът“ е преведен в 20 страни, а Молин и Нистрьом спечелиха наградата „НАЙ-ДОБЪР КРИМИНАЛЕН РОМАН НА ГОДИНАТА".

Книги, подобни на "Списъкът"

Черна тантра
-5%

Черна тантра

Петер Молин, Петер Нистрьом

19.00 лв.
Годината на скакалеца

Годината на скакалеца

Тери Хейс

27.99 лв.
Крясъкът на орела

Крясъкът на орела

Карин Смирноф

25.00 лв.
Надарените, книга 1

Надарените, книга 1

Дженифър Лин Барнс

14.90 лв.
Не се страхувай

Не се страхувай

Карън Роуз

8.50 лв.

Други книги от Петер Молин

Коментари за "Списъкът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах