Абонамент за бюлетин
Смърт в чужда страна
-10%

Смърт в чужда страна

ISBN: 9786191642472
Издател: Enthusiast
Издадена: 2017
Брой страници: 332
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Криминалета
Във водите на един венециански канал се носи тялото на млад мъж – войник от американската база във Виченца. Жертва на грабеж. Или не?

Няколко дни по-късно млада и красива лекарка от същата база е открита мъртва в квартирата си след инжектирана свръхдоза хероин. Непредпазливост? Самоубийство? Или не?

Синьор Вианели от Милано – крупен индустриалец с връзки на най-високо ниво – става жертва на обир във венецианското си палацо и загубва две от най-ценните си картини. Класически случай на проникване с взлом. Или не?

Във всеки един от трите случая шефът на венецианската полиция ще приеме само първата, очевидна версия. Но комисар Гуидо Брунети е на друго мнение. Той обаче не подозира точно колко далеч от истината е очевидното обяснение. Опасно далеч – за него, за съюзниците му, за мнозина италианци… както и за собствените му представи за най-близките му хора – неговите роднини. Зад лъскавата фасада на правителството, на американската помощ, на красотата на Венеция се крие нещо тъмно и много зловещо. Нещо, което обичайното разрешаване на случая съвсем не може да унищожи.

---------------------
Дона Леон е една от най-известните и обичани писателки на криминални романи в наше време. Родена е в САЩ, но от трийсет и пет години живее във Венеция, а обратите в професионалния ѝ живот съперничат на всичко, което е излязло изпод перото ѝ. Тя работи като екскурзовод в Рим, копирайтър е в Лондон, преподава в американски училища в Швейцария, Иран, Китай и Саудитска Арабия. От 1981 г. до 1995 г. работи във Венеция във филиала на Мерилендския университет към ВВС на САЩ.

Творбите на Дона Леон оглавяват класациите за най-продавани книги на световноизвестните списания и вестици („Шпигел“, „Ню Йорк таймс“ и т.н.). Преведени са на 35 езика, издадени в голям брой държави, само не и на италиански, по изричното настояване на авторката.

В края на януари 2016 г. Дона Леон получава наградата „Пепе Карвальo“. Връчва я Градският съвет на Барселона по повод литературния фестивал „Черната седмица в Барселона“. Сред носителите на наградата фигурират имена като Андреа Камилери и Алисия Хименес Бартлет.

Книги, подобни на "Смърт в чужда страна"

Оставете дечицата. Загадките на комисар Брунети
-10%

Оставете дечицата. Загадките на комисар Брунети

Дона Леон

11.70 лв.
Смърт в "Ла Фениче"
-10%

Смърт в "Ла Фениче"

Дона Леон

13.50 лв.
Първата лъжа печели
-10%

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

17.99 лв.
Криминален клуб "Марлоу"

Криминален клуб "Марлоу"

Робърт Торогуд

23.00 лв.
Гневът на самодивите
-10%

Гневът на самодивите

Григор Бануши

22.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дона Леон

Коментари за "Смърт в чужда страна"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах