Абонамент за бюлетин
Смъртта не е за всеки
-10%

Смъртта не е за всеки

ISBN: 9789542810902
Издател: Сиела
Издадена: 2012
Брой страници: 156
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
След тоталния успех на „Животът не е за всеки”, логично идва и следвщият сборник с разкази на Радослав Парушев – „Смъртта не е за всеки”. „Този път Лошото момче на българската литература пише по-добре от всякога”, както се твърди на официалната фейсбук страницата на книгата: http://www.facebook.com/#!/SmrttaNeEZaVseki

Книгата съдържа 17 разказа, писани в сравнително кратък срок – март – декември 2011 г. Стилът се съвременна градска проза, като авторът е последоватлно верен на учителите си – Кърт Вонегът, Умберто Еко, Маркес, Борхес. Умберто Еко дори е герой в един от разказите, в края на който жестоко убива самия Парушев.

Ето емоционалната оценка за „Смъртта не е за всеки”, дадена от Богдан Русев: “Може би някой ден Радослав Парушев ще напише книга, която да не е още по-добра от предишните му книги. Може би някой ден слънцето няма да изгрее, планините ще се сринат в земята, а реките ще потекат наобратно. Но този ден няма да е днес. Защото днес Радослав Парушев е написал най-добрата си книга досега.”

Премиерата на предишната книга на Парушев се състоя не в претъпкано заведение или театър, а онлайн, в youtube канала на автора, като в рамките на часове беше посетена от няколко хиляди зрители. В резулта на този нетрадиционен подход първоначалният тираж беше светкавично разграбен. Обикновено успехът води след себе си нов успех, за това представянето на „Смъртта не е за всеки” ще бъде отново виртуално и ще се състои на 24-ти Април, вотрник, от 12.00 часа на обяд в youtube канала на автора:

radoslavparushev: http://www.youtube.com/user/radoslavparushev?feature=guide

В онлайн представянето на премиерната книга участват популярни лица като Денис Ризов, Николета Бонева Ховрин, Гери Турийска.

Радослав Парушев е роден през 1975 г. в София. Работи като адвокат. През 2001 г. в конкуренция с около 600 други автори печели Литературия конкурс на списание „Егоист”. Автор е на 5 предишни книги - „Никоганебъдинещастен”, „Преследване”, Project Gigamono, и на бест-селърите „Project Dostoevski” и „Животът не е за всеки”. Съосновател е на нашумелия в близкото минало литературен кръг „Бързалитература”. От 2010 г. до сега е Председател на Управителния съвет на „Асоциация на писателите в България”. Заедно с Богдан Русев поддържа популярния писателски блог www.otkraivreme.bg. Известен е с медийните си изяви, характерни със смелия си, директен език и страдащи от откровена липса на политическа коректност.

Книги, подобни на "Смъртта не е за всеки"

От тази страна на смъртта
-10%

От тази страна на смъртта

Радослав Парушев

13.50 лв.
Отвътре
-10%

Отвътре

Радослав Парушев

4.50 лв.
Животът не е за всеки
-10%

Животът не е за всеки

Радослав Парушев

9.00 лв.
project DOSTOEVSKI
-10%

project DOSTOEVSKI

Радослав Парушев

10.80 лв.
Project GiGaMoNo
-10%

Project GiGaMoNo

Радослав Парушев

10.80 лв.

Други книги от Радослав Парушев

Коментари за "Смъртта не е за всеки"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах