Абонамент за бюлетин
Символът "Омега"
-10%

Символът "Омега"

ISBN: 9789547695405
Издател: Обсидиан
Издадена: 2022
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Гентският олтар е най-оскверняваното произведение на изкуството в света. Тринайсет пъти е бил обект на вандалски посегателства, разглобяван на съставните си части или просто откраднат. Защо? Каква тайна се крие в него?

На сцената се появява служителят на ООН Никълъс Лий, следовател към Службата за културни връзки и разследвания на ЮНЕСКО. Работата му е да опазва световното културно наследство, което включва всичко – от безброй малко известни артефакти до безценни национални реликви.

При свое частно пътуване до Белгия Ник неволно се озовава по следите на един обвеян с легенди панел от Гентския олтар, откраднат през 1934 г. и оттогава в неизвестност. Скоро след това се оказва въвлечен в ожесточен конфликт, тлял близо две хилядолетия. От едната страна са Девиците от Ордена на свети Михаил, тайно общество на монахини-пазителки на една свещена истина. Срещу тях е изправен самият Ватикан, който от векове се опитва да открие и сложи ръка върху тайната им. По вина на Ник монахините най-после са разкрити, а дълго пазената им тайна е изложена на смъртна заплаха – уязвимост, от която Ватиканът светкавично се възползва, прибягвайки до услугите на амбициозен кардинал и корумпиран архиепископ, всеки от тях преследващ свои собствени користни цели.

От лениво течащите канали на Гент през извисяващите се към небето бастиони на Каркасон, до едно абатство, сгушено във френските Пиренеи, Ник Лий влиза в яростен сблъсък с безскрупулни съвременни кръстоносци, тръгнали на поход за заличаване на една потресаваща истина от миналото на човечеството. Успех или провал, живот или смърт – всичко зависи от символа „Омега“.

***

Стив Бери е американски автор на бестселъри в жанра исторически трилър. Роден е през 1955 г. в Джорджия, САЩ, и е завършил право в университета „Мърсър“ в щата Джорджия. Има 30 години адвокатска практика.

Романите на Стив Бери са издадени в общо 25 милиона екземпляра по целия свят. Преведени са на 40 езика и са излезли в 52 държави. Постоянно се появяват на водещи места в класациите на „Ню Йорк Таймс“, USA Today и др.

Стив Бери е сред основателите на Международната асоциация на писателите на трилъри, в която понастоящем членуват близо 6000 автори от цял свят. Три години е съпредседател на асоциацията.

Историята е в сърцето на всеки негов роман. Тя е неговата страст, а също така и на съпругата му Елизабет. Затова и двамата създават фондацията History Matters, която работи за запазване на историческото наследство. От 2009 г. двамата обикалят Америка, за да опазят застрашени исторически съкровища и да събират пари за тази дейност чрез лекции, приеми, галавечери, както и популярните им писателски уъркшопове. Към днешна дата в тези уъркшопове са се включили 3500 ученици и така са събрани 1,5 милиона долара.

Стив Бери се вдъхновява за романите си, като пътува по света. Тези пътешествия всъщност са внимателни проучвания на конкретни места, където да се развива действието в следващата му книга, исторически събития и артефакти.

Книги, подобни на "Символът "Омега""

Деветият
-10%

Деветият

Стив Бери

21.60 лв.
Последното кралство
-10%

Последното кралство

Стив Бери

21.60 лв.
Мрежата на Кайзера
-10%

Мрежата на Кайзера

Стив Бери

17.10 лв.
Варшавски сенки
-10%

Варшавски сенки

Стив Бери

18.00 лв.
Офицер и пешка
-10%

Офицер и пешка

Стив Бери

17.10 лв.

Други книги от Стив Бери

Коментари за "Символът "Омега""
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах