Абонамент за бюлетин
Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта
-10%

Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта

ISBN: 9789544746155
Издател: Кибеа
Издадена: 2013
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Ханс Висема, роден през 1942 г., е холандски консултант по мениджмънт, личен наставник и професор емеритус по технологичен мениджмънт и предприемачество, който понастоящем живее в България. През целия си професионален живот е бил ментор на мениджъри, студенти и много други хора, които среща по пътя си – понякога във връзка с работата им, понякога по повод личните им проблеми. Това му дава възможност да надникне в човешката природа и да достигне до прозренията, които стоят в основата на тази книга. В стремежа си да живее съзнателно, авторът още от детството си води записки за собственото си развитие, които също играят важна роля за написването на книгата.

Ханс Висема е автор на 16 книги, посветени на мениджмънта и организационните проблеми, технологията и предприемачеството, бъдещето на университета. Голяма част от тях са претърпели множество издания и са преведени на няколко езика.

Върху тази книга авторът работи с прекъсвания в продължение на дванадесет години. Скромната му цел е да сподели с читателите мъдростта, натрупана през годините, в които е бил съветник и наставник на хора от различна възраст и различни групи на обществото в техния професионален и личен живот.

Ханс Висема работи в България от 1990 година, като курсовете за обучение по мениджмънт и лекциите му в различни университети успяват да достигнат до няколко хиляди души. Две от книгите му са преведени на български език.

Той е щастливо женен за българка, което още повече го сближава със страната, където живее в момента.

-----------------------------

През цялата си история човекът е размишлявал за смисъла на живота и е търсил отговор на натрапчивите въпроси за самия себе си, за отношенията си с другите и за света на духовното. С намаляването на влиянието на организираната религия все повече хора се обръщат за съвет към специалисти, лични наставници и книги. „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ е адресирана до онези читатели, които искат да прозрат по-дълбоко в развитието на живота си и да намерят помощ в личните си търсения. Написана от професионален съветник и консултант, базираща се на професионалния и личен опит на цял един живот, историята е вградена в авантюристичното пътуване на игумен на сибирски манастир, придружаван от млад британски учен. Техните характери се разкриват и развиват пред очите ни, успоредно с Уроците.

Написана с чудесно чувство за хумор, книгата е истинско удоволствие за читателя.

Идеята за Сибирските уроци се ражда по време на пътуването на автора с Транссибирския експрес между Новосибирск и Красноярск. Главният герой също решава да поеме с влак по знаменитата железница от Москва до Владивосток, като спира в осемнадесет градове, за да отговаря на въпроси, интересуващи местното паство. Уроците на игумена изразяват неговите хуманистични и неортодоксални възгледи, подбуждащи слушателите му към лично просветление и поставят мъдрия духовник в традицията на гностиците, катарите и малко известното движение на менонитите. Това го води до все по-сериозен конфликт – с Църквата, пък и със самия себе си, – който достига своя апогей в драматичния край на книгата. Спътникът му, млад физик, започва пътуването си като скучен учен, интересуващ се повече от компютрите, отколкото от хората. Сблъсъкът с истинския живот му предлага нови предизвикателства и той стъпка по стъпка открива любовта. С течение на времето между двамата се заражда дълбоко приятелство, напомнящо връзката между баща и син.

Книгата се публикува едновременно на български, английски и холандски език.


Книги, подобни на "Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Ханс Висема

Коментари за "Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах