Абонамент за бюлетин
СМЪРТТА: Великата загадка на живота
-10%

СМЪРТТА: Великата загадка на живота

ISBN: 954585488X
Издател: Бард
Издадена: 2003
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 8.99 лв.
Цена: 8.09 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Тайни и загадки
От автора на “Великите загадки”

Едно увличащо проучване на историята, религията и науката, което изважда на бял свят търсените от читателите отговори за смъртта и великото отвъдно.

Чудили ли сте се някога по какъв начин е най-вероятно да умрете? Кои са най-големите убийци на предшествениците ни? Какво точно се случва с тялото, когато умре? И какво да очакваме след това, ако изобщо трябва да очакваме нещо?

Хърби Бренън предизвиква конвенционалното мислене, като изследва тези и много други въпроси в своята увличаща книга, с която пресява целия пясък на времето и черпи информация от всички части на земното кълбо. Физически науки, психически науки, религия и фолклор се съчетават в това изумително проучване, написано в ясен и разбираем стил. Дълбоките прозрения на Бренън правят ужилването на смъртта не толкова болезнено. Бренън ни повежда през биологията на смъртта от такива случаи като сърдечния инфаркт, бубонната чума, вирусът Ебола и войните до физическите симптоми, възникващи когато човек се превръща от живо тяло в разлагащ се труп. След това Бренън разглежда съвременните научни изследвания, търсещи начини да бъде измамена смъртта от криониката до възстановяването на живота атом по атом в бъдещето.

Сложната част идва след това - какво става с душата, когато умираме? Бренън сравнява културите от изтока до запада, както и техните вярвания и нагласи - скептични и приемащи - относно живота след смъртта рая и ада и прераждането. Преравяйки данните от научните изследвания в областта на разделението тяло-душа, той намира доказателства, подкрепящи тезата за оцеляването на душата след смъртта. От спектралните прояви - визуални и слухови - чрез медиуми радиопредавания провеждащи гласовете на починалите до извънтелесните изживявания. Накрая Бренън ни довежда толкова близо до окончателните изводи, колкото е успяло да документира човечеството чрез близките до смъртта изживявания.

Смъртта: Великата загадка на живота дава отговор на най-тревожните въпроси за явлението, от което се страхуваме всички и отваря вратите към един не толкова страшен голям сън и очаквана надежда.

Книги, подобни на "СМЪРТТА: Великата загадка на живота"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Хърби Бренън

Коментари за "СМЪРТТА: Великата загадка на живота"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах