Абонамент за бюлетин
Растения, водорасли, гъби - том 2
-10%

Растения, водорасли, гъби - том 2

ISBN: 9789548999199
Издател: Атеа Букс
Издадена: 2010
Брой страници: 96
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 22.00x28.00
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 21.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Енциклопедии
ИЛЮСТРОВАНА НАУЧНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ - Том 2
BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY

Уникална поредица на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА с невероятно цветни и детайлни илюстрации.
Със своите общо над 18 000 удивителни илюстрации включващи фотографии от National Geographic, NASA, Corbis, ESA и др., описващи науката по един необикновен начин, поредицата ще бъде прекрасно и уникално допълнение към вашата библиотека. Препоръчва се за всички, които желаят да обогатят своите знания и интереси.

Изчерпателно отразяване на най-важните и актуални теми в науката.
Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия е полезно четиво за цялото семейство и допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.

Изчистена структура за лесно обучение и бързо възприемане. Всяка глава от книгите включва кратък информативен преглед на темата, след което въвежда четящите в детайлите с помощта на изчерпателни визуални диаграми. В края на всяка книга ще намерите и кратък речник, описващ най-често срещаните термини.

Едни от най-актуалните, стойностни и красиви енциклопедии издавани някога в България, под научната редакция на ст.н.с. I ст. д-р Златозар Боев от Националния природонаучен музей при БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ и изцяло под контрола на Британика.

Цялата поредица BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY:
- обхваща общо 1728 страници в 18 тома
- Има спечелена награда "ИЗБОРЪТ НА УЧИТЕЛИТЕ" ( TEACHERS' CHOICE SM) на LEARNING© MAGAZINE
- Финалист за награда GOLDEN LAMP

РАСТЕНИЯ, ВОДОРАСЛИ И ГЪБИ – Илюстрована Научна Енциклопедия
Том 2

Кои са били първите растения, появили се на Земята? Как те са помогнали на голата скала да се превърне в почва?
Ще намерите всичко това и още много на страниците на тази книга, която включва невероятни снимки и илюстрации, даващи поглед навътре към сърцевината на дърветата, функциите на растителните тъкани и проводящите съдове на листата. Растенията са тясно свързани с живота на Земята – без тях той би бил невъзможен. Благодарение на фотосинтезата те ни снабдяват с храна, кислород, лекарства, дървесина, смоли и много други незаменими материали. Почти магически е процесът, при който растенията превръщат слънчевата светлина във въглехидрати като захарите и скорбялата. Чудесно е да разберем как един неподвижен организъм се е научил да се възползва максимално от енергията, която получава от Слънцето, и едновременно с това е открил механизми за справяне с предизвикателствата на заобикалящата го среда.
Ще бъдете изненадани да научите защо растенията влагат толкова усилия и енергия в производството на своите цветове. Ще опишем за вас в детайли, стъпка по стъпка, как протича тяхното оплождане.
В тази книга е включен пълен исторически обзор на растенията, както и описание на основните им разлики с водораслите и гъбите.

Книги, подобни на "Растения, водорасли, гъби - том 2"

Коментари за "Растения, водорасли, гъби - том 2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах